POČINJE NOVI CIKLUS

Ivan Čupić i Mirko Alilović završili karijere

Petak, 26. siječnja 2018. 19:24 Napisao/la  SC

Lino Červar još uvijek nije odlučio što želi

Mirko Alilović
Mirko Alilović

 Tijesnom pobjedom protiv Češke hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je 5. mjesto na Europskom prvenstvu, završilo je još jedno neuspješno poglavlje:

- Peto mjesto? Htio sam više. Igrali smo bez najboljeg igrača. Nismo se osramotili, nije bilo odlično, ni vrlo dobro, ali za dobru trojku jest. Čvrsto sam uz ove dečke, trebamo ulagati u njih. Treba nam rukometna strategija. Rukomet daje odgoj, razvijamo komunikaciju među ljudima i altruizam. Imamo mlade igrače, ali trebaju nam uvjeti, moramo investirati u našu djecu, sve drugo je ispod toga. Došao sam pomoći, potpisao sam na jednu godinu i dao sam sve od sebe. Odlučit ću u krugu najuže obitelji, odmorit ću se sedam dana i razgovarati sam sa sobom. Hvala svima. Hvala i onima koji me nisu podržali, opraštam svima i ne očekujem ništa natrag. Ali znate, kada odu kamioni, kada ode mašinerija, onaj koji bi trebao razmišljati o sportu neka o tome razmišlja, neka spasi sport, mi moramo raditi. Slali smo političke poruke, po Zagrebu čitam izreke da trebamo ljude koji vjeruju u sebe, ali u nas nitko ne vjeruje. Dajte nam uvjete, ne želimo igrati u trošnoj dvorani, imamo 13 medalja, rekao je Červar.

Ivan Čupić i Mirko Alilović oprostili su se od reprezentacije:

- Za ovaj dres moraš uvijek biti spreman davati 300 posto. Na svakoj utakmici, na svakom treningu. Ja osjećam da to više nisam u stanju i najpoštenije je u ovom trenutku reći zbogom. Nisam više spreman ni psihički, ni fizički. Očito mi nismo tako dobri kao što smo mislili i ovo je možda realnost. Činjenica je da smo tri zadnja natjecanja bez medalje i neki razlog za to sigurno postoji. Očito nam nešto nedostaje za medalju, ali ja ne mogu detektirati što. Nešto se mora mijenjati, ali o tome će biti govora kasnije, ovo nije ni vrijeme ni mjesto za to. Mladi igrači nam rano odlaze iz lige, nije to slučaj samo s rukometom. To je surova realnost hrvatskog sporta. To je puno dublji problem. Za kraj, hvala svima na prekrasnim godinama. Hvala navijačima, rekao je Čupić.

- To je to, ja sam gotov! Punici su mi razbili stakla na kući, ne treba to meni. Nije ispalo onako kako smo svi željeli. Bio sam ovdje 11 godina, osvojio sedam medalja i možda bi sve bilo drukčije da smo svi malo više poštovali te medalje. Nekad je bilo bolje, nekad lošije, ali ja sam uvijek davao sve od sebe za ovu reprezentaciju. I onda ta razbijena stakla na kući, to stvarno nije fer, kazao je Alilović nakon što su u srijedu nepoznati počinitelji razbili su stakla i dio krova na vikendici na Rabu u vlasništvu njegove punice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.