Hrvatsko-rusko prijateljstvo na Cvjetnom trgu, nogomet u službi mira i prijateljstva

Utorak, 17. travnja 2018. 16:03 Napisao/la  SC
Šuker i Azimov
Šuker i Azimov Foto: HNS

 Na zagrebačkom Cvjetnom trgu Hrvatski nogometni savez, Veleposlanstvo Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj i Grad Zagreb organizirali su druženje, a okupljenima su se obratili predsjednik HNS-a Davor Šuker, ruski veleposlanik Anvar Azimov te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Navijači koji putuju na utakmice hrvatske reprezentacije u Rusiji tom su prilikom mogli saznati više o iskaznici za navijače (FAN ID), prijevozu u Rusiji te gradovima domaćinima.

Predsjednik Šuker uručio je veleposlaniku Azimovu i prigodan dar, hrvatsko-ruski dres.

- Siguran sam da će Rusija organizirati jedno od najboljih SP-a i da ćemo dobro upoznati njihovo gostoprimstvo. Imaju veliku podršku naroda i napravili su sjajne stadione. Mi idemo utakmicu po utakmicu - najvažnije je proći prvi krug. Ključno je da budemo zdravi, a imamo i izbornika spremnog za sve izazove. Navijači će pak moći uživati u toj prekrasnoj zemlji, istaknuo je Šuker.

Veleposlanik Azimov također ima velika očekivanja od hrvatske reprezentacije na nadolazećoj svjetskoj smotri.

- Nogomet je lokomotiva hrvatsko-ruskih odnosa, a Bandić i Šuker velika su pomoć pri tome. Rusija je spremna za SP i pružit će svima toplu dobrodošlicu. Mnogi će navijati za Hrvatsku, snažnu reprezentaciju koja može daleko - moja je prognoza najmanje do polufinala. To Vatreni i zaslužuju. Hvala navijačima na podršci završnom turniru, politiku ne treba miješati u sport. Sport bi trebao biti u službi mira i prijateljstva, naglasio je Azimov.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.