Zlatko Dalić: Hrvatska je druga na svijetu i trebao bi postojati respekt prema nama

Petak, 07. lipnja 2019. 18:22 Napisao/la  SC

Pritisak postoji nakon lošeg rezultata protiv Mađarske. Nije bitno kako, ali trebamo ta tri boda. Bit će jako vruće, stvarno ne znam tko je donio odluku da se igra u ovom terminu, kaže izbornik

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić Foto: Twitter

 

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu od 15 sati igra protiv Walesa, uoči kvalifikacijske utakmice u Osijeku svjetski doprvaci nemaju izbora ako žele igrati završnicu EP-a.

Otežavajuća okolnosti su izostanci (Rakitić, Rebić...) nekoliko bitnih igrača:

- Moramo imati veći posjed lopte, moramo biti puno koncentriraniji i odgovorniji. Nećemo moći imati visoki presing ili agresivno zbog vremena i vrućine. Neće biti lako. Uvijek igramo protiv pritiskom, od toga ne bježimo. Pritisak postoji nakon lošeg rezultata protiv Mađarske. Nije bitno kako, ali trebamo ta tri boda. Bit će jako vruće, stvarno ne znam tko je donio odluku da se igra u ovom terminu. Hrvatska je druga na svijetu i treba postojati respekt prema nama. U tom terminu igraju samo Hrvatska, Albanija i Island. Ali to ne smije biti alibi, isti su uvjeti za obje momčadi. Odluka je takva kakva je, mi je moramo poštovati. Ne želim se uvlačiti u zakulisne igre, moj posao počinje u subotu od 15 sati, kaže izbornik Zlatko Dalić.

Reprezentacija se pripremala na Rujevici:

- Odradili smo dobar ovih dana, svi igrači koji su s nama zdravi su, spremni za nastup. Vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu. Uvijek sam optimističan, ali niz je faktora koji nam ne idu na ruku od izostanka većeg broja igrača, preko termina u 15 sati, a i inače nam te lipanjske utakmice ne odgovaraju. O tome sam govorio. Znam da se nabraja kako puno igrača nedostaje, ne želim to tako komentirati, moramo gledati ove koji su ovdje, što imamo tu je. To je u ovom trenutku najbolje u Hrvatskoj i od njih ćemo složiti najbolju ekipu Svi igrači koji su u kadru pokazali su da vrijede, da imamo dobru ekipu i želimo dobiti utakmicu, što bi za nas bio vrlo važan rezultat. Napadat ćemo, igrati svoju igru, ali nećemo baš navaliti iz sve snage pa što bude. Znamo da je Wales najopasniji iz kontre, moramo biti oprezni i mudri. Idemo napadati, ali se moramo znati i braniti da nas ne uhvate na krivoj nozi. Svjesni smo protiv kakvog suparnika igramo, koliko brzog i dobrog. Raduje me što će  stadion u Osijeku biti pun, tamo smo uvijek dobro prolazili. Prije godinu dana otišli smo iz Rijeke u Osijek, pa potom na Svjetsko prvenstvo. Nadam se ponavljanju scenarija, što znači pobjedu, rekao je Dalić.

Sudeći prema trenutnom kadru, početna postava izgleda približno ovako: Livaković - Jedvaj, Vida, Lovren, Barišić - Brozović, Kovačić, Modrić - Brekalo, Perišić - Kramarić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.