Subota, 22. srpnja 2017.HRVATSKA U KINI Davor Šuker dogovorio nastup reprezentacije na prvom China Cupa

Autor SC Utorak, 22 studenog 2016 10:03

U kakvom će sastavu putovati Hrvatska nije poznato, ali je poznato da će najveći europski klubovi (R. Madrid, Barcelona, Juventus, Inter...) teško pustiti najbolje igrače da se zabavljaju u Kini

HRVATSKA U KINI Davor Šuker dogovorio nastup reprezentacije na prvom China Cupa

Na prvom izdanju China Cupa, od 10. do 15. siječnja 2017. godine u provinciji Guangxi, sudjelovat će i hrvatska nogometna reprezentacija.

Hrvatska nastupa u uglednom društvu domaćina Kine, Islanda s kojim igra u istoj kvalifikacijskoj skupini za SP u Rusiji, te Čilea, dvostrukog aktualnog osvajača Copa Americe.

Četiri će sudionika prvo odigrati polufinalne utakmice, koje će biti određene ždrijebom, a potom će se pobjednici 15. siječnja boriti za trofej, dok će poraženi polufinalisti igrati za treće mjesto.

- Brojni poznati nogometaši i treneri proslavili su Hrvatsku diljem svijeta, pa tako uživamo visok ugled i u Kini. Veselimo se ovom turniru i prilici da promoviramo naš nogomet u zemlji poput Kine te se nadam da će China Cup otvoriti još više prigoda da naši igrači i treneri odigraju ulogu u razvoju kineskog nogometa, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

- Veselimo se pokazati snagu i šarm južnoameričkog nogometa kineskim navijačima. Želimo osvojiti prvi China Cup i tako pokazati zašto je naša reprezentacija aktualni pobjednik Copa Americe, izjavio je Arturo Salah, predsjednik Čileanskog nogometnog saveza, čija reprezentacija drži šesto mjesto na FIFA-ljestvici.

U kakvom će sastavu putovati Hrvatska nije poznato, ali je poznato da će najveći europski klubovi (R. Madrid, Barcelona, Juventus, Inter...) teško pustiti najbolje igrače da se zabavljaju u Kini.

S druge strane, Kinezi sigurno neće isto platiti nastup hrvatske reprezentacije u najboljem ili pričuvnom sastavu.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr