Luka Modrić: Ne mogu ja Lovrenu govoriti što da priča o Sergiju Ramosu!

Srijeda, 14. studenog 2018. 19:42 Napisao/la  SC

Luis Enrique je promijenio stil Španjolske, oni više ne igraju na čuvanje lopte, nego na brze i okomite lopte, kaže izbornik Zlatko Dalić

Luka Modrić i Zlatko Dalić
Luka Modrić i Zlatko Dalić

Izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić najavili su utakmice Lige nacije protiv Španjolske u četvrtak (20.45) u Maksimiru.

Motiva ima napretek, Hrvatska pobjedom ima izglede plasirati se u završnicu, a katastrofalni poraz u Elcheu naprosto zaziva revanš:

- U Elcheu smo odigrali možda i najboljih 20 minuta, ali nismo uspjeli zabiti, a onda smo primili šest golova. Moramo biti oprezni. Teška utakmica za nas, ali ne idemo po osvetu. Nama su važna tri boda koja nam puno znače za kvalifikacije za Euro, a onda da na Wembleyu odlučujemo o pobjedniku skupine. Luis Enrique je promijenio stil Španjolske, oni više ne igraju na čuvanje lopte, nego na brze i okomite lopte. Pivarić neće igrati, nećemo riskirati. Na lijevom beku će igrati Jedvaj ili Milić, obojica imaju pluseve i minuse. Jedvaj je pun samopouzdanja, dao je dva gol nedavno...  Nemam nikakve dileme, branit će Kalinić, ima naše potpuno povjerenje, rekao je Dalić.

- Ne razmišljamo o revanšu, ovo je nova utakmica. Trebamo igrati strpljivo, mudro i ne srljati. Igrat ćemo svoju igru, dati maksimum, publika će nas nositi. Dugo nismo igrali pred punim tribinama na Maksimiru. Čeka nas teška utakmica. Pun stadion je dodatni motiv, pokazali smo na SP-u koliko nam podrška navijača znači. U četvrtak će nam biti jako važni, rekao je Modrić i iznio svoje viđenje pada forme:

- Nakon povijesnog uspjeha prebrzo su nam došle velike utakmice sa Španjolskom i Engleskom. Bili smo ispražnjeni i emotivno i fizički. To su razlozi zašto ne igramo kao na Svjetskom prvenstvu. Takvo pražnjenje i zasićenje je normalno u nogometu. Nakon povijesnog uspjeha prebrzo su nam došle velike utakmice sa Španjolskom i Engleskom. Bili smo ispražnjeni i emotivno i fizički. To su razlozi zašto ne igramo kao na Svjetskom prvenstvu. Takvo pražnjenje i zasićenje je normalno u nogometu. Ali sad smo fizički jači, u četvrtak će se to vidjeti. Otišli su neki igrači, ali njihove zamjene su dobre, kaže Modrić.

Španjolske novinare je zanimalo što hrvatski kapetan ima za reći o sve češćim kritikama na račun Sergija Ramosa, nedavno ga je kritizirao i Dejan Lovren:

- Ramos je veliki igrač i veliki kapetan. Kritike koje u zadnje vrijeme dobiva su totalno promašene. Izgleda da se u današnjem nogometu sve brzo zaboravlja. Sergio je veliki karakter i njega to previše ne dira. Lovrenova izjava o Sergiju? To je njegovo osobno mišljenje, ne mogu mu ja govoriti što da priča, naglasio je Modrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.