POTVRDILI KVALITETU

Hrvatska ostvarila plasman na SP u Rusiji

Nedjelja, 12. studenog 2017. 22:38 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica:  Grčka - Hrvatska 0:0

Hrvatska ostvarila plasman na SP u Rusiji

Hrvatska ide u Rusiju!

To je jedina bitna vijest nakon uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija odigrane u Pireju u kojoj Hrvatska i Grčka nisu zatresle mrežu.

Iako je velika prednost (4:1) iz prve utakmice omogućila hrvatskoj momčadi da utakmici u Pireju pristupi nešto slobodnije, prezentacija hrvatskog nogometa u Grčkoj brzo će se zaboraviti.  

U Pireju se igrala potpuno drugačija utakmica nego u Zagrebu, ponajviše zahvaljujući taktici Zlatka Dalića.

Očekivala se zatvorenija hrvatska varijanta igre, ali se nije očekivalo da će hrvatska reprentacija odustati od igre. Statistika je najbolji pokazatelj, hrvatski igrači nisu uputili ni jedan udarac u okvir vratiju.

Tijekom cijeloga prvoga dijela grčka je momčad boravila na hrvatskoj polovici, ostvarili su domaćini puno veći posjed lopte (62 posto), ali objektivno nisu imali dovoljno kvalitete da bi stvorili višak.

Težište napadačke igre Grci su prebacili na Strinićevu stranu,  gdje su Zeca i suigrači izmjenama pozicija pokušavali pronaći slobodan prostor.

Grci nisu stvorili ni jednu izglednu priliku, dvaput se hrvatska obrana poremetila bez posljedica, samo je Sokratis (17) pokušao izravnim udarcem sa 17 metara.

Na drugoj strani sadržajno se također ništa nije događalo ako se izuzmu dva Perišićeva pokušaja.

Iskazao je Peršić individualnu klasu, kada je polegnuo kapetana Torosidisa i poslao loptu pokraj vratiju.

Peršić  je u 43. minuti izveo jedini dojmljiv potez u cijeloj utakmici, lopta je po snažnom udarcu lijevom nogom s 22  metra završila let na vratnici!

Od hrvatske igre nije se vidjelo ama baš ništa, jer hrvatski igrači jednostavno nisu ni pokušavali igrati.

Toliko doza suzdržanosti u Mandžukića odavno nije viđena, Kalinić i Perišić izgledali su u rijetkom pokušajima organiziranih napada kao su prepušteni sami sebi.

Ništa se u pristupu naše reprezentacije nije promijenilo u drugom dijelu, očigledno je jedino bilo važno odraditi utakmicu bez primljenog pogotka.
 
 Cijelo drugo poluvremene hrvatska reprezentacija provela je u svojoj trećini bez ambicije da uspostavi protok lopte, pa je konkretni učinak u napadu bio još manji nego u prvom dijelu.
 
 To znači da Karnezis nije imao nikakvog posla.
 
 Nije se ni Subašić baš namučio.
 
 Iako su Grci stalno pritiskali i nekoliko puta izazvali veliku gužvu u kaznenom prostoru, jedino je Tachtsidis (86) uputio zahtjevan udarac.

GRČKA: Karnezis, Torosidis, Sokratis, Manolas, Retsos, Tachtsidis, Tziolis, Zeca,  Christodopoulos (58 Fortounis), Bakasetas (58 Gianniotas), Mitroglu (78 Pelkas)

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Rakitić, Brozović, Mandžukić, Modrić (90+1 Mitrović), Perišić (85 Rebić), Kalinić (78 Kramarić)

Uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija za SP 2018: Grčka - Hrvatska 0:0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.