SRDAČAN DOČEK

Kazna UEFA-e nema smisla

Srijeda, 10. listopada 2018. 22:24 Napisao/la  SC

Nepravedan odnos između zločina i kazne

Kazna UEFA-e nema smisla
Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija održala je na Rujevici otvoreni trening pred oko 2500 gledatelja, koji su gromoglasnim pljeskom dočekali drugu reprezentaciju na svijetu.

Na tribinama je bilo najviše mladih koji su uživo htjeli vidjeti najveće zvijezde svjetskog nogometa, Luku Modrića i Ivana Rakitića prije svih.

Gledateljima se obratio izbornik Zlatko Dalić, predstavljanju hrvatskih zvijezda pomogao je osmisliti Robert Ferlin.

Srdačan doček uoči utakmice protiv Engleske u petak još jednom je ukazao koliko je besmislena kazna UEFA-e.

Utakmica Lige nacije između Hrvatske i Engleske igra se u petak pred praznim tribinama na Rujevici zbog toga što je po travnjaku na Poljudu svastiku nacrtala još uvijek nepoznata osoba.

Poznato je samo da je ta nepoznata osoba obična budala zbog koje ispaštaju Riječani koji nemaju nikakve veze sa splitskim krimenom.

Na kraju treninga Dalić je gledateljima priuštio malo zadovoljstva, kada su  dvije momčadi igrale na skraćenom terenu.

Jedna je postava navijestila početnu postavu protiv Engleske: Livaković, Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić, Rakitić, Kovačić, Modrić, Kramarić, Rebić, Perišić.

Što se tiče utakmice protiv Engleske, utakmice Lige nacija još uvijek nisu među igračima saživjele kao natjecateljske:

- Slažem se s Kloppom, ovo je smiješno natjecanje. Nema smisla igrati sad ovakve utakmice, nije to neko natjecanje pa da moraš pobijediti. Kvalifikacije počinju tek u trećem mjesecu i ovo jesu utakmice koje se svatko može nazvati kako ga god volja, ali zapravo su: prijateljske, kazao je Dejan Lovren, stoper Liverpoola čiji menadžer Jurgen Kloop natjecanje Lige nacija ocjenjuje najbesmislenijem na svijetu.

Besmislena ili ne, utakmica protiv uvijek atraktivne Engleske sigurno bi napunila Rujevicu da UEFA ima mehanizme kojima bi uspostavila pravičan odnos između zločina i kazne.

Usput, Engleska će prvi put u povijesti jednu natjecateljsku utakmicu igrati pred praznim tribinama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.