HNS, priopćenje: Nadamo se da će Darijo Srna dobiti najtežu borbu u svojoj karijeri

Petak, 22. rujna 2017. 21:39 Napisao/la  SC
HNS, priopćenje: Nadamo se da će Darijo Srna dobiti najtežu borbu u svojoj karijeri


HNS u priopćenju za medije pružio je podršku Dariju Srni, koji je pao na doping-testu. Evo priopćenje:

Hrvatski nogometni savez je kao krovna nogometna organizacija u Hrvatskoj u potpunosti posvećen borbi protiv dopinga kojeg smatramo istinskim protivnikom sporta i sportaša.

HNS kroz svoje djelovanje čini sve kako bi svaka hrvatska reprezentacija bila sigurna od nedozvoljenih sredstava, kako bi klubovi i nogometaši poštovali antidopinška pravila, kako bi liječnici i druge osobe u nogometu bili pravovremeno i kvalitetno educirani o svim novostima u borbi protiv dopinga. Savez kao institucija ima nultu toleranciju prema dopingu.

Istovremeno, vjerujemo da Darijo Srna nije svjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo, što je i sam naglasio u svom dopisu.

Njegovo ponašanje od prvog nastupa za hrvatsku reprezentaciju pa sve do utakmice protiv Portugala kada je rekordni 134. puta nastupio za Vatrene svaki je puta iznova svjedočilo kako se radi o sportašu i čovjeku izuzetnog karaktera. Tomu svjedoče titule kapetana reprezentacije i kluba te status koji ima među suigračima i navijačima u Hrvatskoj i u Ukrajini.

Darijo Srna kroz cijelu je karijeru iskazao zavidnu i uzornu brigu za fizičku pripremu svog tijela za najviše napore, što se manifestiralo kroz stotine dodatnih treninga koje je odrađivao pored onih redovnih, na kojima je bio prvi pri dolasku i zadnji pri odlasku.

Liječnici, fizioterapeuti, treneri i svi suigrači koji su s Darijom Srnom bili u reprezentaciji potvrdit će da se radi o sportašu koji po svom profesionalnom odnosu prema sportu, treningu i svom tijelu uistinu može biti svakome uzor. To su, uostalom, potvrdile i stotine doping testova koje je Darijo Srna u karijeri uspješno položio.

Kao i Darijo, Hrvatski nogometni savez svjestan je težine i ozbiljnosti ovoga nalaza, a u ovom trenutku ne može ulaziti u detalje povjerljivog postupka.

HNS će pratiti daljnji razvoj događaja i pritom će nekadašnjem kapetanu biti podrška u svemu u čemu to može biti - u obliku znanja svojih liječnika, u obliku svjedoka o njegovom stavu prema nedozvoljenim sredstvima ili pristupu treningu te na druge odgovarajuće načine.

HNS izražava žaljenje što je na ovakav način ugrožena slika sjajne karijere jednog maestralnog sportaša. Ipak, vjerujemo i nadamo se kako će Darijo Srna i ovu borbu - možda najtežu u svojoj karijeri - dobiti, kao što i priliči jednom od najvećih boraca koje je hrvatski nogomet imao, piše u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.