POLITIČKA PROVOKACIJA

HNS otkazao Ognjenu Vukojeviću

Ponedjeljak, 09. srpnja 2018. 13:53 Napisao/la  SC

Vukojević i Vida izazvali  negativne ruske reakcije

Ognjen Vukojević i Domagoj Vida
Ognjen Vukojević i Domagoj Vida

Ognjen Vukojević više nije član stručnog stožera hrvatske reprezentacije.

Evo priopćenja HNS-a:

Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava javnost kako je odlukom rukovodstva Saveza Ognjen Vukojević razriješen dužnosti suradnika stručnog stožera hrvatske reprezentacije te više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video, za što je FIFA otvorila disciplinski postupak.

Hrvatski nogometni savez odlučio je razriješiti Vukojevića funkcije u stožeru hrvatske reprezentacije gdje je obavljao ulogu opservatora te mu je povučena momčadska akreditacija za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije.

Ovim putem, Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije, stoji u priopćenju.

Treba naglasiti da su Vukojević i Vida izazvali negativne reakcije ruske javnosti koja je do tada bila izuzetni sklona hrvatskoj reprezentaciji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.