EURO 2020

Hrvatska pobijedila Wales u Osijeku

Subota, 08. lipnja 2019. 17:06 Napisao/la  SC

Ivan Perišić odlučio utakmicu

Lovren je na kraju utakmice imao dosta posla s Jamesom i suigračima
Lovren je na kraju utakmice imao dosta posla s Jamesom i suigračima

Hrvatska je ostvarila pobjedu protiv Walesa i pred 17600 gledatelja u Osijeku osvojila nove bodove u kvalifikacijama za EP 2020.

Sve ostalo brzo će se zaboraviti nakon utakmice koja se prema sadržaju nije bitno razlikovala od prve dvije kvalifikacijske utakmice, kvaliteta igre bila je daleko ispod renomea svjetskog doprvaka.

Puno je objektivnih razloga zbog čega se Hrvatska muči u kvalifikacijama, uoči utakmice u Osijeku očekivalo se da će zamor materijala i brojni izostanci (Rakitić, Rebić, Rog...) ostaviti posljedice.

U prvom dijelu hrvatska reprezentacija očekivano je ostvarila veći posjed lopte (64/36 posto) iako se u završnici sve konkretno svelo na Perišićev učinak.

U 17. minuti Perišić se probio lijevom stranom kaznenog prostora, pokušao je hrvatski napadač odigrati Kramariću na petercu, natrčao je Lawrence i loptu gurnuo u mrežu - 1:0.

Osim još dva udarca (Perišić, Kramarić), obadva iskosa ulijevo, prave opasnosti za Hennesseyja više nije bilo.

Iako Wales nije izgledao opasno, gosti su propustili realizirati dvije izgledne prilike.

U 10. minuti Bale je ubačajem iz auta iznenadio Lovrena, hrvatski stoper nije stigao pokriti Wilsona koji je u idealnoj poziciji s vrha kaznenog prostora loptu poslao u Livakovića.

Bila je to najbolja prilika na utakmici!

U 42. minuti poremetio se raspored hrvatske obrane, Vaulks je osvanuo u otvorenoj poziciji za udarac, Livaković je obranio, natrčao je Davies i zamalo gurnuo loptu u mrežu.

U drugi dio hrvatska reprezentacija ušla je vrlo odlučno.

U 47. minuti Brekalo se probio u kazneni prostor zdesna, udario je loptu lijevom nogom, Hennessey je prvi morao ozbiljno intervenirati.

U 48. minuti u jeku hrvatskog napada lopta se od Modrića odbila na lijevu stranu kaznenog prostora, Roberts je nespretno reagirao i u padu idealno asistirao Perišiću, koji je imao dovoljno vremena pripremiti se za udarac po kojemu je lopta pokraj vratara završila let u mreži - 2:0.

Nakon drugoga pogotka omjer u posjedu lopte polako se počeo mijenjati u korist gostiju, koji su očekivano preuzeli veći rizik u igri.

Kako je vrijeme prolazilo, gosti su počeli dizati ritam trke i agresivnosti, lopta je sve više počela kolati oko zadnje trećine.

U 77. minuti Brooks se oslobodio Badelja i s ruba kaznenog prostora udario loptu, Vida je postavio glavu i skrenuo putanju lopte koja je prevarila Livakovića - 2:1.

Hrvatski igrači očigledno su energetski počeli padati što se najbolje vidjelo u neuspješnim pokušajima kontranapada, nije bilo dovoljno snage i koncentracije da bi iskoristio slobodan prostor na gostujućoj polovici.

Nekoliko puta trebalo je samo točno odigrati...

Vrhunac drame dogodio se u 91. minuti, kada se Kramarić u kaznenom prostoru oslobodio Mephama, Hennessey je obranio njegov udarac sa 7 metara.

Odmah na drugoj strani Bale je zdesna gurnuo loptu u kazneni prostor, natrčao je Brooks i u otvorenoj poziciji tako traljavo zahvatio loptu da je Livaković uspio sačuvati pobjedu bez problema.

HRVATSKA: Livaković, Barišić, Vida, Lovren, Jedvaj, Kovačić (76 Badelj), Brozović, Modrić, Brekalo (67 Pašalić), Perišić (90+3 Škorić), Kramarić

WALES: Hennessey, Roberts, Mepham, Lawrence, Davies, Allen, Smith (66 Brooks), Wilson, Vaulks (66 Ampadu), James (80 Matondo), Bale

Kvalifikacije za EP 2020, Skupina E, 3. kolo: Hrvatska - Wales 2:1 (Lawrence 17-ag, Perišić 48/Brooks 77), Azerbajdžan - Mađarska 1:3 (Madatov 70/Orban 18, 53, Holman 71)

Poredak: Mađarska 6, Hrvatska 6, Wales 3(2), Slovačka 3(2), Azerbajdžan 0(2)

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.