EP 2020 Mađarska ima bolju momčad od Azerbajdžana zbog čega bi hrvatskoj reprezentaciji večeras trebalo biti lakše igrati

Nedjelja, 24. ožujka 2019. 09:48 Napisao/la  SC

Mađarska - Hrvatska (18).  Večeras zajedno igra središnji trokut sastavljen od igrača (Modrić, Rakitić, Brozović), koji je na SP-u u Rusiji prema općem mišljenju igrao ponajbolji nogomet na svijetu

Ivan Rakitić i Luka Modrić
Ivan Rakitić i Luka Modrić

 

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (18) na budimpeštanom stadionu Groupama Areni igra drugu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na EP 2020.

Mađarska je protivnik koji izisikuje poslovnični pristup hrvatskih igrača, ništa više od toga ne bi trebalo pokazati da bi se ostvario uspjeh.

Budući da se u momčad vraćaju Rebić, Lovren i Brozović, razlika u kvaliteti je tolika da mađarska momčad ne ovisi o svojim (ne)mogućnostima.

Čini se paradoksalnim, ali Hrvatska ima takav profil vrhunskih igrača da svjetskom doprvaku više odgovara igrati utakmice protiv boljih momnčad od Azerbajdžana, koji se u Zagrebu organizirano branio u svojoj trećini dok je imao pozitivan rezultat.

U utakmicama protiv takvih protvnika do izražaja dolazi specifična (malo)nogometna kvaliteta koju ima Andrej Kramarić.

Većina najboljih hrvatskih igrača u vrhunskih klubovima igraju zbog kvaliteta koje do punog izražaja dolaze u utakmicama protiv vrhunskih momčadi.

Zbog toga utakmice protiv momčadi kao što su Azerbajdžan izgledaju kao silovanje nogometa sve dok loptu ne primi Kramarić.

Mađarska je primjereniji protivnik, večerašnji protivnik mora barem pokušati igrati nakon poraza od Slovačke.

A s druge strane prvi put u kvalifikacijama zajedno igra središnji trokut sastavljen od igrača, koji je na SP-u u Rusiji prema općem mišljenju igrao ponajbolji nogomet na svijetu kada nije  trebalo forsirati igru na postavljene obrane.

Snaga hrvatske reprezentacije počiva u drugoj trećini, gdje počinje igra naše ili završava igra protivničke momčadi.

Igra uže obrane i vrha napada izravno ovisi o učinku hrvatskih veznih igrača (Modrić, Rakitić, Brozović) najviše svjetske klase koja bi večeras mogla doći do punog izražaja.

Zaključak je proturječan, Mađarska ima bolju momčad od Azerbajdžana zbog čega bi Hrvatskoj trebalo biti lakše igrati.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je sljedeći sastav: Kalinić, Jedvaj (Brekalo), Vida, Lovren, Barišić, Rakitić, Brozović, Modrić, Rebić, Perišić, Kramarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.