DRAŽEN LADIĆ Turneja je imala svoj cilj koji ne bi bio ispunjen da su obje utakmice igrali isti igrači

Petak, 30. ožujka 2018. 09:19 Napisao/la  SC

Mislim da je Bradarićeva reakcija ispravna, mora se znati red, mora se znati tko govori u reprezentaciji, drago mi je da je onako reagirao, kaže pomoćnik izbornika Zlatka Dalića

Dražen Ladić
Dražen Ladić

 Dražen Ladić odradio je prvi ciklus kao pomoćnik Zlatka Dalića, Ladić se priključio stručnom stožeru u Dallasu nakon što se odluka o njegovu imenovanju razvlačila više od dva mjeseca. Zbog čega?

- Bilo je raznih razloga, ne znam detalje o tome. Mislim da se na to ne vrijedi vraćati, jer neće koristiti nikome. Sve razgovore sa Savezom vodio je izbornik Dalić, ja nisam komunicirao. U dobrom sam odnosu s čelnicima saveza i nemam informacija o tome da li je itko pokušao stopirati moje imenovanje. Najbolje bi vam na to mogao odgovoriti izbornik Dalić, kazao je Ladić za NovuTV.

Negativne reakcije medija i posebno Meksikanaca izazvala je odluka da šestorica standardnih reprezentativaca odu nakon prve utakmice protiv Perua:

- Ako želite tražiti razloge za insinuacije, uvijek ćete ih naći. Puno reprezentacija je u ovom ciklusu u drugoj utakmici isprobalo puno novih igrača. Njemačka je igrala sa sedam novih igrača, gledao sam Island koji je drugu utakmicu počeo sa šest novih igrača. Turneja je imala svoj cilj koji ne bi bio ispunjen da su obje utakmice igrali isti igrači, smatra Ladić.

Ćorluka je kritizirao odlazak suigrača, Bradarić se znakovito suzdržao komentara:

- Mislim da je Bradarićeva reakcija ispravna, mora se znati red, mora se znati tko govori u reprezentaciji, drago mi je da je onako reagirao. Ćorluka se vjerojatno osjetio prozvanim s obzirom na svoju reputaciju i status u reprezentaciji, on apsolutno ima pravo iznijeti svoje mišljenje. Druga je stvar što mediji interepretiraju na svoj način o tome kome je i na koji način poslana poruka. Da pitate Ćorluku, mislim da bi vam rekao da nikome nije slao poruke, rekao je Ladić.

Ladić je bio izbornik, a Dalić njegov pomoćnik u doba kada je većina današnjih igrača igrala za U-21 reprezentaciju:

- S ovim igračima jako se dobro znamo iz mlade reprezentacije, naravno da su to sada zreliji igrači i ljudi. Drago mi je što sam u toj sredini, vjerujem da ću uspjeti pomoći da na Svjetskom prvenstvu ostvarimo što bolji rezultat. Njihova forma ovisi o igrama u klubovima, za desetak dana u reprezentaciji teško možeš podignuti formu. Naravno da ljudi nisu bili zadovoljni s rezultatom prve utakmice, kod nas smo nakon jedne pobjede svjetski prvaci, nakon jednog poraza je tragedija. Imamo cilj što bolje se plasirati na SP u Rusiji, sve utakmice uključujući utakmice protiv Brazila i Senegala podređene su postizanju toga cilja, zaključuje Ladić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.