DOŽIVJETI STOTU Vedran Ćorluka: Za Hrvatsku sam spreman biti i na tribini

Subota, 23. lipnja 2018. 09:29 Napisao/la  SC

Možda će se sad netko smijati jer je to Argentina, ali tvrdim da smo na devet od 11 pozicija bolji. I to puno bolji, kaže Ćorluka o utakmici protiv Argentine

Vedran Ćorluka sa slavljeničkom tortom
Vedran Ćorluka sa slavljeničkom tortom Foto: Twitter

 

Vedran Ćorluka stoti nastup u dresu reprezentacije sigurno će pamtiti po tome što je igrao svega nekoliko minuta u jednoj od najvećih pobjeda hrvatske reprezentacije u povijesti.

Ćoruka je ušao u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Argentine:

- Za Hrvatsku sam spreman biti i na tribini. I to, ako treba, na trećoj kategoriji tribine. Sve za Hrvatsku. Dečki igraju odlično i nema nikakvog razloga nešto mijenjati u momčadi. Dečki su pravi i nadam se da će tako i nastaviti, kaže Ćorluka za goal.hr.

Debitirao je protiv Italije u Livornu u mandatu izbornika Slavena Bilića, otada je prošlo 12 godina.

HNS počastio je Ćorluku slavljeničkom tortom, nakon utakmice protiv Argentine bilo je itekakvo razloga za slavlje:

- Znali smo da smo bolji od njih. Možda će se sad netko smijati jer je to Argentina, ali tvrdim da smo na devet od 11 pozicija bolji. I to puno bolji. Ništa nisu pokazali u kvalifikacijama za SP, ništa nisu pokazali ni protiv Islanda, a nisu ni protiv nas pokazali da su bolji. Mi moramo težiti puno višim stvarima i ovu pobjedu trebamo uzeti pod nešto normalno, uobičajeno.  Znali smo da ćemo doći do šansi ako se držimo plana i tako je i bilo. Ovo je jedna od najvećih pobjeda. Držali smo ih nervoznim i oni su bili dosta plašljivi i kad smo izlazili u kontre... Bili smo prava momčad, kaže Ćorluka.

Hrvatska čeka protivnika u osmini finala, a Ćorluku opet čeka klupa.

Bez kompromisa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.