DEJAN LOVREN Prošle sezone sam rekao da ćemo se vratiti, dosta mi je bilo drugih mjesta

Nedjelja, 02. lipnja 2019. 10:28 Napisao/la  SC

Inače ne igramo ovako nego obično čuvamo loptu. No, i s Hrvatskom smo igrali najljepši nogomet, pa eto što se bilo dogodilo. Uvijek se gleda rezultat, kaže Lovren

Dejan Lovren
Dejan Lovren

 Dejan Lovren postao je europski prvak iako nije igrao za Liverpool u finalu protiv Tottenhama, isto kao što Igor Bišćan 2005. godine nije igrao u finalu protiv Milana.

- Dosta mi je više bilo ovih drugih mjesta. Mislim da smo zaslužili ove godine osvojiti Ligu prvaka pogotovo jer smo prošle godine nesretno izgubili od Reala. Pokazali smo od početka do kraja da smo bili jedan od favorita. Nije večeras bila najljepša igra no to je nebitno. Na kraju se piše jedino tko je pobijedio. Prošle sezone sam rekao da ćemo se vratiti. No nije bilo jednostavno, Tottenham je igrao bolje večeras te smo se bili malo povukli. Tako inače ne igramo nego obično čuvamo loptu. No, i s Hrvatskom smo igrali najljepši nogomet pa eto što se bilo dogodilo. Uvijek se gleda rezultat. Bili smo pametniji nego prošle godine, oni su bili u situaciji u kakvoj mi lani. Ponosan sam na ovu ekipu, na sve što smo napravili. Doista smo puno toga prošli zajedno”, rekao je Lovren koji crveni dres nosi od 2014. godine. Sve mi se vratilo. Naporno smo radili ove sezone, moralo se to vratiti nekako. Naravo da je bilo teško gledati s klupe, ekipa je tu, bodrim je... Bilo je teško ali sve pozitivno. Jednostavno sam htio osvojiti ovaj pehar. Bilo mi je najbitnije da ovo osvojim. Ovo mi je ispunjene dječačkog sna. Ispunjen sam. Najbolji smo, ne samo u Europi, nego na svijetu. Zato se ja divim Modriću, Rakitiću, Ronaldu, Messiju… koji su to osvajali toliko puta i još su gladni, rekao je Lovren.

Liverpool je osvojio Ligu prvaka, Jurgen Klopp promijenio je status gubitnika u finalima:

- Ovo je najbolja noć naših profesionalnih života. Trebalo je vremena, a ova mala stvar puno će nam pomoći jer vlasnici nikad ne popuštaju s pritiskom. U normalnim situacijama 20 minuta nakon utakmice već sam polupijan, ali sad sam pio samo vodu. Neopisivo sam sretan zbog svojih nogometaša, ali i zbog svoje obitelji. Namučili su se zbog mene i zaslužili su tu pobjedu više od ikoga. Jeste li ikada vidjeli takvu momčad koja se toliko bori bez goriva u tanku? A tu je još i vratar koji nemoguće obrane prikaže kao nešto tako jednostavno... Ovo je najljepša noć u našim karijerama. Potrajalo je, no ovo je bila iznimno važna pobjeda koja će nam omogućiti da napredujemo i razvijamo se. Sada možemo nastaviti dalje, kazao je Klopp.

Mauricio Pochetino presudnim smatra kazneni udarac u 2. minuti, trener Tottenhama tumači presudni trenutak utakmice kao da se nakon penala nije igralo više od 90 minuta:

- Ne znam je li to bilo za penal. Niti u jednom trenutku nije išao rukom prema lopti. No to je sučeva odluka. Psihološki je bilo teško prihvatiti da već nakon samo jedne minute gubiš s 0:1. Bila je to nesreća. U drugom poluvremenu smo preuzeli veći rizik. Pogledate li statističke podatke imali smo dvostruko više udaraca na gol od Liverpoola, veći posjed lopte... premda to ničemu nije poslužilo. Izgubili smo jer smo im dali penal i primili gol. Nadam se da će ovo finale biti nešto pozitivno za klub te da će se početi graditi nešto dobro. Pobjede se grade na boli iz poraza, rekao je Pochetino.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.