Davor Šuker: Moramo vjerovati u naše igrače i našeg izbornika, prvi smo na ljestvici

Srijeda, 06. rujna 2017. 09:07 Napisao/la  SC

Znamo da će odluka padati sve do zadnje sekunde u Ukrajini. Četiri momčadi imaju šanse, ali vjerujem da ćemo mi ići u Rusiju, kaže predsjednik HNS-a

Davor Šuker
Davor Šuker


U zadnjim trima utakmicama hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je dva poraza (Island, Turska) i ostvarila jednu minimalnu pobjedu (Kosovo) i kompromitirala šanse za plasman na SP 2018.

Do kraja kvalifikacija treba odigrati relativno lakšu domaću utakmicu protiv Finske i onda odlučujuću na gostovanju protiv Ukrajine. S obzirom na igru nema baš prevelikog razloga za optimizam, momčad ne izgleda dobro, momčad funkcionira isključivo na neprijeporno velikoj individualnoj kvaliteti.

Nema dvojbe  da Čačić u zadnjim utakmicama nije kontrolirao igru, a ni neke igrače (Mandžukić, Rakitić, Kovačić, Perišić...), koji igraju daleko ispod mogućnosti. Njegovi prethodnici (Štimac, Kovač) u sličnim su situacijama postali bivši:

- Nije ugodno nakon negativnog rezultata, ali moramo vjerovati u naše igrače i našeg izbornika. Turska je učinila ono što je nama trebalo - postigla je pogodak - no mi i dalje ostajemo prvi na ljestvici. Znamo da će odluka padati sve do zadnje sekunde u Ukrajini. Četiri momčadi imaju šanse, ali vjerujem da ćemo mi ići u Rusiju. Realizatorske sposobnosti imamo, i nadam se da ćemo naći realizatora. Moramo biti pozitivni i hvala svima koji se tako postavljaju. Najlakše je biti negativan, a posebno ne volim kalkulacije. Mi moramo sada razmišljati o Finskoj i kako je pobijediti, kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

- Hoću li voziti ove kvalifikacije do kraja bez potresa i kriznih sastanaka, to nije pitanje za mene. Općenito, takva razmatranja držim nepotrebnima nakon ovakve utakmice za koju moji igrači zaslužuju čestitke. Samo pedeset-i-nešto sati nakon Kosova pružili su maksimum i odigrali vrlo dobru partiju, odgovorio je Čačić na pitanje kako vidi svoju sudbinu.

- Budući da se kolega Lucescu žalio na odluke s prošle utakmice u Harkivu, onda ću i ja kazati kako nam nije dosuđen čisti jedanaesterac. Nije se oglasio niti nakon prekršaja na Mandžukiću uoči domaćinova gola, ali ne bih se dalje referirao na suce. Tu smo gdje jesmo, na istoj poziciji kao i prije dva kola. Držimo čelnu poziciju na ljestvici s jednakim brojem bodova kao i Island. Ova predstava kaže mi da nema razloga za skepsu i pesimizam, jer smo dominirali i kontrolirali utakmicu. Nedostajalo je samo preciznosti u završnici, bolje finalno dodavanje kojim bismo priredili pravu priliku i došli do pogotka, objasnio je Čačić glavne razloge poraza.

Za laike njegovi razlozi možda zvuče agrumentirano. Svakome tko malo bolje poznaje mehanizme momčadi jasno je da nešto ne štima između onoga što rade igrači i priča izbornik.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.