Petak, 18. kolovoza 2017.ČAČIĆ O CHINA CUPU

Dobro je da idemo, da se čuje za Hrvatsku

Autor SC Nedjelja, 08 siječnja 2017 16:26

Hrvatska nogometna reprezentacija nije otputovala u Kinu prema prvotnom planu, zbog snijega u Istanbulu put je odgođen

Ante Čačić
Ante Čačić


Hrvatska nogometna reprezentacija nije otputovala u Kinu prema prvotnom planu, zbog snijega u Istanbulu put je odgođen.

Na China Cupu prvu utakmicu Hrvatska igra u srijedu, 11. siječnja, protiv Čilea, zatim slijede utakmice protiv Islanda i Kine.

- Ciljevi su uvijek isti, da momčad pruži svoj maksimum i dostojno prezentira nacionalni dres. Moramo uzeti u obzir da se okupljamo nakon blagdana i odmora, no radilo se i pojedinci će imati priliku dati kvalitetan odgovor o sebi. Termin nije najzgodniji, ali vjerujem da ćemo zemlji koja mnogo ulaže u nogomet prikazati svoje vrline. Pozvani će igrači, siguran, biti na potrebnoj razini. Poveo sam igrače koji će biti motivirani, uz kriterij da klubovi budu ravnomjerno opterećeni odlascima svojih igrača na početku priprema. Hvala klubovima koji su imali razumijevanja izvan Fifinog termina i mislim da je dobro da idemo, da se čuje za Hrvatsku, kaže izbornik Ante Čačić.

Matej Mitrović je otkazao zbog transfera u Bešiktaš:

- Veseli me Mitrovićev transfer s obzirom da se radi o kvalitetnom igraču i to je potvrda da se u hrvatskoj ligi proizvode dobri igrači. Iskoristio je priliku u reprezentaciji na najbolji mogući način i iz turske lige sigurno će biti od daljnje koristi, kaže Čačić.

Popis za China Cup:

vratari: Andrej Prskalo (Rijeka), Dominik Livaković (Dinamo),

braniči: Josip Pivarić (Dinamo), Borna Barišić (Osijek), Mateo Barać (Osijek), Josip Juranović (Hajduk), Jakov Filipović (Inter), Toni Datković (Koper), Nikola Matas (Osijek),

veznjaci: Josip Mišić (Rijeka), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Franko Andrijašević (Rijeka), Mario Šitum (Dinamo), Domagoj Antolić (Dinamo), Fran Tudor (Hajduk), Filip Ozobić (Gabala),

napadači: Antonio Perošević (Osijek), Mirko Marić (Lokomotiva).

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr