NOVA KINESKA INVESTICIJA

Kinezi grade stadion u Velikoj Gorici

Petak, 19. travnja 2019. 20:11 Napisao/la  SC

Kineska tvrtka potpisala pismo namjere

Ugovor potpisan, gradnja uskoro počinje...
Ugovor potpisan, gradnja uskoro počinje... Foto: www.gradvelikagorca

 Neće Kinezi igraditi samo stadion na Kantridi.

U petak je potpisan Sporazum kojim se formira partnerstvo između Grada Velike Gorice, Nogometnog saveza Zagrebačke Županije i kineske kompanije Z-Run Well Ton Industry.

Svrha Sporazuma je definirati okvir za stranke u suradnji na području namjeravanih ulaganja Z-Runa u sportsku infrastrukturu grada Velike Gorice (osobito ulaganja u nogometnu infrastrukturu, uključujući nogometni stadion i nogometni kamp s pratećim sadržajima te osnivanje Akademije nogometa) i opći razvoj sportske i ostale industrije u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji.

- Grad je prezentirao mogućnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu koja podrazumijeva stadion s popratnim sadržajima. Kineska delegacija obišla je i potencijalni teren koji prostorno planski zadovoljava potrebe izgradnje stadiona, i rezultat toga je današnje potpisivanje Sporazuma. Velika Gorica je u posljednjih nekoliko godina postala grad poželjan investitorima i veseli me činjenica da se taj interes proširio i van naših granica te da poslovne namjere iskazuju strani investitori, prenosi izjavu gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića službena stranica Grada Velike Gorice.

Podršku projektu dao je i Nogometni savez Zagrebačke županije, koji je kao jedan od potpisnika Sporazuma izrazio zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima na razvoju sportske infrastrukture u Velikoj Gorici.

- Sportska infrastruktura koja je i predmet prvih aktivnosti definiranih ovim sporazumom će pridonijeti ne samo boljim uvjetima za rad i natjecanja kako u našoj županiji, tako i u Hrvatskoj, već će i ova buduća suradnja uvjeren sam dati svoj doprinos razvoju nogometa u obje zemlje, izjavio je predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Nenad Črnko.

U svrhu realizacije ciljeva Z-Run će osnovati trgovačko društvo, a u kasnijoj fazi realizacije projekta, partneri će sklopiti Ugovor o konzorciju kojim će utvrditi obveze i način ispunjenja obveza ugovornih strana, profesionalnu i tehničku diobu poslova, sadržaj i način ostvarivanja ugovorene suradnje.

- Zahvaljujem partnerima iz Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA) koji su posredovali kod našeg dolaska u Republiku Hrvatsku. Znamo da hrvatski nogometni navijači očekuju kvalitetniju sportsku infrastrukturu, posebno nogometne stadione i veselimo se što možemo biti dio ovog važnog projekta, rekla je Jiang Yu, osnivačica kompanije Z-Run Well Ton Industry.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.