PROPALA POMIRBA

Torcida poslala morbidnu poruku

Utorak, 21. svibnja 2019. 22:00 Napisao/la  SC

HNS i Torcida nastavljaju rat

Torcida poslala morbidnu poruku

 

Kao što to godinama biva, još jedan pokušaj pomirbe HNS-a i Hajduka završio je debaklom!

Trebalo je samo pričekati prvi povod da bi Torcida opet preuzela ulogu glavnog medijatora, ovog puta bila je dovoljna utakmica pionira.

U finala Kupa pionira između Hajduka i Osijeka glavni sudac Ante Čuljak isključio je dvojicu igrača Hajduka, splitski Hajduk smatra da je oštećen, dječaci plaču nakon finala, a Torcida se oglasila sljedećim priopćenjem:

- Navikli smo da nas kradete iz godine u godinu, iz kola u kolo, ali kako vas sram nije trenirati strogoću na pionirima?! Suze naše djece ne opraštamo! Ili mi ili vi, do kraja! Pozivamo sve navijače Hajduka i pripadnike Torcide da dođu večeras u 22 sata ispred Fan shopa na Poljudu gdje ćemo prirediti doček našim pionirima onako kako i zaslužuju. Glas ulice govori srcem! Smrt HNS-u, morbidno je Torcida poručila svima koji su pomislili da će inicijativa izvršnog direklotra HNS-a Marijana Kustića, predsjednika Hajduka Marina Brbića i gradonačelnika Splita Andra Krstulovića Opare završiti pomirbom.

Oglasio se i Hajduk sljedećim priopćenjem:

- Još jednom, po tko zna koji put, cjelokupna hrvatska javnost imala je priliku u izravnom televizijskom prijenosu svjedočiti zbog čega HNK Hajduk inzistira na sustavnim i korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji.

Na žalost, ovaj put dužni smo reagirati zbog utakmice finala Hrvatskog kupa za pionire u kojoj je Hajduk rezultatom 3:2 poražen od Osijeka. U navedenom susretu sudac Ante Čuljak iz Zagreba podijelio je ukupno 11 žutih kartona pri tom neopravdano isključivši dva Hajdukova igrača.

Pitamo odgovorne u sudačkoj organizaciji kakva je to poruka djeci, našim najmlađima, onima koji predstavljaju budućnost hrvatskog nogometa i društva.

Je li to taj pravedniji nogometni sustav i poštenije društvo za kojeg se borimo? Ili upravo suprotno?

Želite li im na ovaj način poručiti da od malih nogu moraju navikavati na ono što je postala gotovo uobičajena slika na hrvatskim nogometnim terenima?

A to je slika ne samo o nepravdi u seniorskom nogometu, već smo u posljednje vrijeme često svjedoci potpuno besmislenih situacija i odluka u susretima svih mlađih uzrasnih kategorija.

Dječje suze nakon pretrpljene nepravde obveza su nam, poticaj i odgovornost da se još jače borimo i nastavimo putem kojim smo krenuli, stoji u klupskom priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.