Srijeda, 16. kolovoza 2017.Skupština HNS-a: U 2017. godini planirani prihodi iznose 130 milijuna, a rashodi 136 milijuna kuna

Autor SC Srijeda, 21 prosinca 2016 19:09

Treba nam jedan pravi stadion. Ne znam do kada ćemo moći izvlačiti ove naše rezultate jer normalno da smo zabrinuti, kaže predsjednik HNS-a Davor Šuker

Davor Šuker
Davor Šuker

U Zagrebu je održana Skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), 44 skupštinara usvojili su zapisnik travanjske Skupštine i prihvatili program rada saveza i financijski plan za 2017. godinu.

Financijski je plan predstavila i po skupinama prihoda i rashoda obrazložila Ružica Bajrić, voditeljica Odjela za računovodstveno-financijske poslove.

Kao i svake godine bez završnice europskih i svjetskih prvenstava, HNS ostvaruje manjak prihoda nad rashodima. Planirani rashod pokrivat će se iz viška prihoda poslovanja iz prethodnih godina.

U 2017. godini prihodi će iznositi 130 milijuna kuna, a rashodi 136 milijuna kuna.

HNS ne planira ni kratkoročno ni dugoročno zaduživanje, kao niti izdavanje zajmova.

- Nikada se nećemo umoriti u skrbi za hrvatski nogomet. Hrvatski nogomet ostvario je brojne ciljeve i postigao zapažene rezultate. Odlazak na veliko natjecanje prioritet je svakog saveza, tako je i HNS-u. Zato molim izbornika Čačića da nas povede prema Rusiji jer bi nam taj plasman puno značio. Uspješne su nam bile i mlade reprezentacije, od U-15 do U-21. Kroz te selekcije nastaju naši A-reprezentativci koji nas vode na velika natjecanja. Bilježimo i uspješan nastup naših klubova u Europi. Svi znamo koja je rak-rana hrvatskog sporta - uz sigurnost i zaštitu - infrastruktura. Imamo prekrasnu dvoransku infrastrukturu na čemu treba zahvaliti državi. No, što se nogometa tiče, nemamo ništa. Neka nam uzor bude Mađarska, koja je pretrpana projektima i novim stadionima. Treba nam jedan pravi stadion. Ne znam do kada ćemo moći izvlačiti ove naše rezultate jer normalno da smo zabrinuti. Borit ću se u Fifi i Uefi da više nema kazni praznih stadiona jer tu svi ispaštaju - igrači, izbornik, Savez. Stotine milijuna kuna slijeva se u hrvatski budžet od kladionica, a u sport se vrati jako malo. HNS pozdravlja osnivanje Državnog ureda za sport. Hrvatski sport po svemu zaslužuje posebnu pozornost državnih institucija. HNS nikada nije odbio poštovati bilo koji hrvatski zakon, pa tako ni Zakon o sportu te tako i njegovu izmjenu i dopunu, kazao je predsjednik Davor Šuker, koji bi u 2016. godini promijenio samo jednu stvar:

- Kad bih mogao išta vratiti, bila bi to ona 118. minuta protiv Portugala, da bar dođemo do jedanaesteraca, ali i to je nogomet. Hvala svima koji su nam pomogli tijekom godine, kaže Šuker.

Nastavlja se borba protiv huliganizma.

- HNS nema instrumente za cjelokupnu borbu protiv huligana. No, uvijek će biti na raspolaganju državnim institucijama. Vjerujem da će hrvatska država nešto napraviti, priželjkuje Šuker.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr