Širić i Djedović locirani, identificirani, uhićeni i transferirani!

Petak, 09. prosinca 2011. 17:53 Napisao  I. V.

Čelnici nogometne sudačke organizacije uhićeni zbog sumnje u namještanje rezultata utakmica

Stjepan Djedović
Stjepan Djedović

Željko Širić i Stjepan Djedović uhićeni su četvrtak navečer zbog sumnje da su namještali rezultate utakmica, primali mito i zloupotrebili položaje čelnih ljudi sudačke organizacije. Mito su navodno primili od predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša, koji je djelovao u suradnji s USKOK-om.  Djedović i Širić najbliži su suradnici predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, koji je današnji sastanak Izvršnog odbora održao bez dvojice čelnika tzv "osječke hobotnice". Njezini krakovi protežu se po svim nogometnim terenima od 1999. godine, kada je Stjepan Djedović postao predsjednik Zbora sudaca poslije ostavke Veselka Bebeka. Širić se formalno priključio Djedoviću odmah nakon što je okončao vrlo uspješnu sudačku karijeru, neformalno je presuđivao umjesto Djedovića i dok je sudio.  Javna je tajna da osječki lobi kontrolira sudačku organizaciju čime određuje sudbinu svima koji služe  višim nogometnim interesima HNS-a. Kada se interesi poklapaju (slučaj Dinamo) nema razloga za nesporazume, u protivnom (slučaj Split) slijede sankcije.

Širić je jedan od najboljih nogometnih sudaca svih vremena, čovjek vrlo širokog djelokruga rada u sportu i biznisu. Teško je nabrojati sve njegove sportske funkcije, još je teže otkriti kojim se sve poslovima bavi. Djedović se godinama skrivao pod skutima Vlatka Markovića služeći kao brana od agresivnog Rena Sinovčića koji je nekoliko puta pokušao smijeniti Djedovića. Vremenom je Djedovićeva pozicija toliko ojačala, poglavito kada mu se pridružio Širić, da se danas može govoriti o potpunoj autonomiji sudačke organizacije. Jasno da takva autonomija podrazumijeva očuvanje Markovićeve pozicije, sve ostalo nije Markovićeva briga čak ni kada USKOK locira, identificira, uhićuje i transferira njegove najbliže suradnike.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.