KUSTIĆ PROTIV ŠUKERA Nogometno Središte Rijeka dobiva novog predsjednika HNS-a?!

Četvrtak, 16. studenog 2017. 12:17 Napisao/la  Igor Vranić

Marijan Kustić široj javnosti nije poznat kao Davor Šuker, ali je njegova pozicija unutar HNS-a poznata svima koji žele promjene

Marijan Kustić
Marijan Kustić


Marijan Kustić namjerava podnijeti kandidaturu za predsjednika HNS-a na Izbornoj skupštini HNS-a, koja bi se trebala održati do kraja godine.

Budući da će zagrebački županijski savez kandidirati Davora Šukera, prvi put u povijesti HNS-a protukandidati su aktualni predsjednik i dopredsjednik.

Kustić nije avanturist, jasno je da unutar vrhuške saveza postoje velike razlike u promišljanju budućnosti HNS-a i uloge Davora Šukera u promicanju interesa hrvatskog nogometa.

Što se tiče javnog mnijenja, Kustić je već postao predsjednik HNS-a!

Šuker je u javnosti odavno izgubio kredibilitet budući da nikada nije ni pokušao izaći iz sjene Zdravka Mamića.

Nije tajna ni da je Šuker zbog istoga razloga izgubio podršku aktualne političke središnjice koja ima značajan utjecaj u HNS-u.

 Kustić se kao djelatnik HNS-a ničim nije kompromitirao,  kao saborski zastupnik HDZ-a blizak je užem krugu političke središnjice.

Međutim, predsjednika HNS-a izravno ne biraju javnost ili politika nego članovi skupštine HNS-a.

Kustić neće imati problema skupiti 8 potpisa podrške za pravovaljanu kandidaturu, da bi postao predsjednik  treba mu još barem dvadesetak glasova na skupštini.

Kandidaturu ističe kao predsjednik Županijskog saveza Ličko-senjske županije, prvi koji je postao član Izvršnog odbora HNS-a.

Kustić istodobno obnaša funkciju predsjednika Međužupanijskog nogometnog odbora (MNO) Središte Rijeka, koji obuhvaća tri županijska saveza.  

Budući da njegovu kandidaturu podržava MNO Središte Rijeka, jasno je da iza Kustića stoji Damir Mišković, jedan od najvažnijih igrača u hrvatskom nogometu.

Mišković ne iskazuje predsjedničke ambicije, ali očito iskazuje ambicije nešto promijeniti u HNS-u.

Za razliku od Zdravka Mamića koji će podržati kandidaturu Davora Šukera.

Službena kampanja nije počela, kandidati neće imati puno vremena za promociju izbornog programa budući da se skupština održava za šest, sedam tjedana.

Kustić nema problema s vremenskim cajtnotom,  kao dopredsjednik HNS-a u stalnom je kontaktu sa svim središtima.

Dapače, Kustić se sigurno ne bi kandidirao da nema povratne informacije iz izborne baze, uključujući središta koja su Šukerova baza.

Kustić široj javnosti nije poznat kao Šuker, ali je njegova pozicija unutar HNS-a poznata svima koji žele promjene.

 To bi trebalo biti dovoljno da u izboru za novog predsjednika nemaju izbora.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.