Jovanovićeva lakoća prezira

Petak, 06. siječnja 2012. 10:59 Napisao/la  Igor Vranić

Ako ministar ne zna više od nas onda mu neki upućeniji savjetnik treba objasniti da su sva prvenstva sumnjiva zato jer su nogometna igrališta u „močvare“ pretvorile državne institucije

 

Nakon slalomske utrke Željko Jovanović  poručio je javnosti da sumnja u regularnost ovog nogometnog prvenstva! Novi ministar ponovo se retorikom spustio na uličnu razinu, ovog puta sa Sljemena. Populističke Jovanovićeve metode još uvijek prolaze u javnosti, lakoću prezira prema „nogometnoj močvari“ nije teško podijeliti s ljudima koji svakodnevno gaze u državotvornom blatu.

Za sada je poznato sljedeće: zahvaljujući uskočkom doušniku Hrvoju Malešu, dvojicu čelnika sudačke organizacije (Širić, Djedović)  tereti se za pokušaj iznude! Istraga protiv dvojice bivših (Šprajcer, Pralija) direktora Karlovca i Splita seže u bližu prošlost, dva su kluba još od drugoligaških dana pod stalnim teretom sumnji u kupovinu  utakmica. Zašto bi na temelju sadašnjih istraga ovo prvenstvo bilo neregularno? Zna li Jovanović u kojemu smjeru ide istraga protiv dvojice bivših šefova sudačke organizacije?

Ako ministar zna smjernice istrage onda se nova izvršna vlast već počela izravno uplitati u rad DORH-a, koji nije neovisno i samostalno pravosudno tijelo kako se predstavlja u javnosti! Ako ministar ne zna više od nas onda mu neki upućeniji savjetnik treba objasniti da su sva prvenstva sumnjiva zato jer su nogometna igrališta u „močvare“ pretvorile državne institucije! Da su pozvane institucije radile svoj posao savjesno, odavno bi počeo proces promjena u HNS-u!  

Da nije ministar Jovanović bi mogao ostati razuzdani vjesnik promjena u društvu, ali ministarska odgovornost pretpostavlja utemeljenu retoriku! Političko dodvoravanje javnosti ima određeni rok trajanja, Jovanović će ubrzo s riječi prijeći na djela! A tada će ministar prvi među odabranima morati objasniti javnosti zašto je ovo nogometno prvenstvo neregularno!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.