Izvršni odbor UEFA-e odredio gradove domaćine Europskog prvenstva 2020. godine

Petak, 08. prosinca 2017. 12:31 Napisao/la  SC
Davor Šuker sudjelovao u radu Izvršnog odbora UEFA-e
Davor Šuker sudjelovao u radu Izvršnog odbora UEFA-e


Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sudjelovao je u četvrtak na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora UEFA-e održanoj u Nyonu.

Izvršni odbor izabrao je Rim (Stadio Olimpico) za domaćina utakmice otvaranja sljedećeg Europskog prvenstva, te je ždrijebom uz sportske i zemljopisne kriterije odredio kako će Skupinu A ugostiti Rim i Baku, Skupinu B St. Peterburg i Kopenhagen, Skupinu C Amsterdam i Bukurešt, Skupinu D London i Glasgow, Skupinu E Bilbao i Dublin te Skupinu F München i Budimpešta.

Reprezentacija svake zemlje domaćina koja izbori nastup na završnom turniru odigrat će u natjecanju po skupinama najmanje dvije utakmice pred svojom publikom.

S obzirom da u Bruxellesu nisu ispunjeni zadani uvjeti u projektu Eurostadiona, četiri utakmice koje su trebale biti odigrane u belgijskoj prijestolnici bit će odigrane u Londonu.

Wembley će tako ugostiti ukupno sedam susreta, uključujući i oba polufinala te finale.

Izvršni odbor potvrdio je proceduru ždrijeba i određivanje rasporeda prvog izdanja Lige nacija.

Hrvatska reprezentacija nastupit će u elitnom razredu, Ligi A, te će u ždrijebu biti svrstana u treću jakosnu skupinu zajedno s Poljskom, Islandom i Nizozemskom.

Prvu jakosnu skupinu čine Njemačka, Portugal, Belgija i Španjolska, a drugu Francuska, Engleska, Švicarska i Italija.

Ždrijeb je na rasporedu 24. siječnja u Lausanni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.