IO HNS ODLUČIO

Druga HNL od sezone 2018/19 broji 16 klubova

Srijeda, 05. srpnja 2017. 19:02 Napisao/la  SC

HNS posebno zabrinjava medijska hajka na našeg kapetana Luku Modrića

Na sastanku održanom u srijedu Izvršni odbor HNS-a  utvrdio je da će Druga HNL od natjecateljske godine 2018/19 brojati 16 klubova.

Od predstojećeg prvenstva Prva HNL nosi naziv Hrvatski telekom prva liga.

Budući da je svim tijelima natjecanja istekao mandat na kraju prošle natjecateljske godine, Izvršni odbor je za sljedeće prvenstvo imenovao novo vodstvo natjecanja.

Povjerenik za natjecanje Prve HNL je Josip Brezni, povjerenik za suđenje je Igor Pristovnik, disciplinski sudac je Darko Kolesarić, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja je Ante Kulušić, a povjerenik za sigurnost je Miroslav Marković.

U Drugoj HNL povjerenik za natjecanje je Ivica Šparavec, povjerenik za suđenje Mladen Lončar, disciplinski sudac Darko Kolesarić, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić i povjerenik za sigurnost Miroslav Marković.

Potvrđena su imenovanja Roberta Jarnija i Petra Krpana za izbornike U-19 odnosno U-17 reprezentacije.

Dosadašnji predsjednik Disciplinske komisije Nikša Stolić odlazi na Međunarodni sud u Strasbourgu te se zahvalio na funkciji u HNS-u. Za predsjednika Disciplinske komisije imenovan je Damir Katić, odvjetnik iz Zagreba.

Davor Blašković i Stipe Cvitanović na vlastiti su zahtjev razriješeni dužnosti predsjednika, odnosno člana Komisije za žalbe.

 Za predsjednika Komisije za žalbe imenovan je sudac Visokog prekršajnog suda Mladen Genc.
 
 Umjesto Darka Kolesarića za predsjednika Komisije za ženski nogomet imenovan je Bojan Bodrožić.

Izvršni odbor donio je odluku o nadležnosti Komisije za profesionalni nogomet, a u Komisiju su imenovani predsjednik Vladimir Čohar te članovi Igor Galić, Tomislav Svetina i Zvonimir Šimunović.

HNS vrlo pažljivo prati suđenje bivšim čelnicima NK Dinamo vezano za optužbe o eventualnoj zlouporabi ovlasti u poslovanju kluba. HNS se niti na koji način ne miješa u navedeni kazneni postupak te podsjeća na svoj ranije zauzeti stav o načelu presumpcije nevinosti sve dok se mogućom pravomoćnom presudom ne dokaže suprotno.

Međutim, HNS posebno zabrinjava medijska hajka na našeg kapetana Luku Modrića zbog njegovog iskaza izrečenog pred sudom u svojstvu svjedoka. HNS u potpunosti vjeruje u vjerodostojnost, iskrenost i poštenje našeg kapetana te niti na koji način ne sumnja da ga zanima samo istina.

 Stoga pozivamo medije da ostave nadležnim pravosudnim tijelima da utvrde sve činjenice te da prestanu napadati Luku Modrića zato što se njegov iskaz ne uklapa u njihovu unaprijed zacrtanu koncepciju istine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.