Hrvatska U-19 futsal reprezentacija izborila finale EP pobjedom nad Portugalom

Četvrtak, 12. rujna 2019. 21:21 Napisao/la  SC
Hrvatska svladala Portugal nakon produžetaka i penala
Hrvatska svladala Portugal nakon produžetaka i penala Foto: HNS

 Mlada reprezentacija Hrvatske u futsalu izborila je finale U-19 Europskog prvenstva u kojem će u subotu igrati protiv pobjednika dvoboja Španjolske i Poljske.

Hrvatska je svladala Portugal nakon boljeg izvođenja šesteraca, i to tako da se dva puta vraćala u utakmicu nakon rezultatskog zaostatka.

Najprije sjajnim pogotkom Josipa Jurline dvije sekunde prije kraja regularnog dijela, a potom i golom Frana Vukelića u posljednjoj minuti drugog produžetka.

U produžetke Hrvatska ulazi hrabro i bez respekta, Portugal više nije kontrolirao posjed, ali je Selecao uspio zabiti u posljednjoj minuti prvog produžetka kada je zaboravljeni Chuva iz blizine zabio na asistenciju Gustava Rodriguesa.

No Hrvatska se ponovno uspjela vratiti.

Uvođenje golmana igrača ponovno je urodilo plodom.

Doduše, Portugalci su mogli riješiti pitanje pobjednika, ali je lopta odsjela na stativi, no u nastavku akcije Jurlina je uposlio Vukelića koji iz nemoguće situacije s lijeve strane pogađa za novo izjednačenje.

Do kraja nije bilo pogodaka te se pristupilo raspucavanju penala.

U prve dvije serije zabili su Portugalci te Mudronja i Dominik Cvišić, da bi u trećoj Čizmić obranio Nevesov udarac, a Jurlina zabio za povijesno finale.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.