HNS svakom prvoligaškom klubu donira 3,5 mil. kuna za hibridni travnjak

Srijeda, 13. prosinca 2017. 13:33 Napisao/la  SC
HNS svakom prvoligaškom klubu donira 3,5 mil. kuna za hibridni travnjak

HNS je na službenoj stranici objavio izvješće sa sastanka s predstavnicima prvoligaških klubova i gradova na temu obnova travnjaka na prvoligaškim stadionima.

Ciljevi projekta su omogućiti kraću zimsku i dužu ljetnu stanku prvoligašima, smanjiti broj ozljeda, prilagoditi kalendar većini europskih liga, smanjiti troškove klubovima za zimske pripreme, unificirati terene na kojima se igra 1. HNL i tako omogućiti bolje uvjete nogometašima i veću draž gledateljima na stadionima i pred malim ekranima.

HNS je, stoga, u Zagrebu okupio predstavnike klubova i gradova kako bi im predstavio projekt i kako bi se što prije poduzele potrebne radnje uoči početka radova koji su predviđeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji. Cilj je HNS-a da radovi budu gotovi do početka nove natjecateljske godine, kako bi u novu sezonu prvoligaši ušli na novim, besprijekornim travnjacima.

Hrvatski nogometni savez donirat će 3.500.000 kuna pojedinom klubu, što će se iskoristiti za postavljanje hibridnog travnjaka, ugradnju odgovarajuće drenaže i navodnjavanja, grijanje i prvu godinu održavanja. Od klubova se očekuje financiranje projektne dokumentacije, a od gradova financiranje pripremnih komunalnih radova.

Hrvatski nogometni savez će u siječnju 2018. godine provesti javni pozivni natječaj za klubove i gradove, a u veljači 2018. će objaviti međunarodni javni natječaj za glavnog izvođača radova. Nakon toga pristupit će se potpisivanju ugovora s klubovima, gradovima i glavnim izvođačem, nakon čega će se obaviti pripremni radovi i kompletirati sve dozvole.

Na vrlo konstruktivnom i otvorenom sastanku u Zagrebu, uz dužnosnike HNS-a i predstavnika Uefe, bili su prisutni predstavnici svih pozvanih klubova i gradova osim HNK Hajduk i grada Splita.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.