HNS suspendirao Martina Pauka zbog toga jer nije platio prethodnu kaznu

Srijeda, 13. veljače 2019. 12:27 Napisao/la  SC
Martin Pauk
Martin Pauk

 

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza kaznila je suca Martina Pauka sa 15.000 kuna zbog toga što je nakon izlaska fotografije Armade i suspendirala jer nije platio prethodnu kaznu.

Naime, Pauk je novčano kažnjen jer je samoinicijativno kao glavni sudac uoči prvenstvene utakmice u Baškoj Vodi održao minutu šutnje za generala Slobodana Praljka.

Kaznu nije htio platiti:

- Kazna od 1000 kuna za minutu šutnje generalu Praljku nije nikakav financijski, nego moralni problem. Iz principa sam odbio platiti tu kaznu i na taj način priznati da je general Praljak zločinac. Kad su prijatelji i kolege saznali da ne namjeravam platiti kaznu pod bilo koju cijenu i tako dati legitimitet toj presudi, oni su ponudili da je plate umjesto mene, što sam odlučno odbio. Ako je general Praljak zbog principa bio spreman žrtvovati ono najvrjednije, onda sam i ja spreman žrtvovati sudačku karijeru, prenosi Paukovu izjavu dalmatinskiportal.hr.

Martin Pauk je gradski vijećnik u Splitu, član je stranke Neovisni za Hrvatsku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.