I najboljoj momčadi na svijetu treba autoritativni trener!

Srijeda, 27. veljače 2013. 17:00 Napisao  I. V.

Posjed lopte u zadnjim utakmicama Barcelone postao je inačica za gubljenje vremena, svi bi igrači odjednom htjeli biti Xavi i/ili Iniesta

Sporadična mišljenja da su treneri nevažni akteri najvećih uspjeha ovih dana demantiraju (po)najbolji nogometaši na svijetu. Real Madrid ponizio je (3:1) je Barcelonu na Camp Nou u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja, što je logičan slijed događanja nogometa u svlačionici najbolje momčad na svijetu. Između ostalih, u njoj sjede Messi, Iniesta i Xavi, trojica igrača ponikla u istoj nogometnoj školi ušli su u povijest kada su istodobno postali kandidati za zlatnu loptu. Zar su u zadnjim utakmicama zaboravili igrati nogomet? Naravno da nisu!

Dva teška poraza (Milan 0:2, Real Madrid 1:3) i neuvjerljiva pobjeda protiv Seville (2:1) događaju se u jeku krize igre i rezultata kakvu ova momčad Barcelone nikada nije osjetila. Kriza je počela prije nešto više od mjesec dana, kada je trener Tito Vilanova počeo liječenje teške bolesti. Na klupu je sjeo njegov pomoćnik Jordi Roura i odmah je počelo egoistično poniranje igračkih veličina. Ne događa se ništa što igrači Barcelone čine svjesno, momčad je jednostavno izgubila vođu.

Momčad Barcelone odjednom je počela igrati nogomet kojemu je svrha dosadni tika-taka, a ne rezultat. To u praksi znači da kada jedan igrač Barcelone ima loptu u bezopasnoj zoni na sredini terena, svi mu suigrači prilaze umjesto da jedni prilaze, a drugi traže slobodan prostor. Tako se igralo šest sezona pod vodstvom Pepa Guardiole, tako se igralo na početku sezone pod vodstvom Tita Vilanove. Sada bi odjednom svi u momčadi htjeli biti Xavi i/ili Iniesta!

U igri Barcelone nestalo je dubine, u završnicu dolazi jedan, najviše dvojica igrača dok se ostali samozadovoljavaju u beskrajnim izmjenama lopte. Posjed lopte u zadnjim utakmicama Barcelone postao je inačica za gubljenje vremena, Barcelona je u zadnjih mjesec dana izgubila probojnost iako nogomet i dalje igraju isti igrači predvođeni fenomenalnim Leo Messijem. Zašto?

Nije predsjednik Barcelone Sandro Rosell bez razloga odmah nakon poraza od Milana otputovao u SAD gdje se liječi Tito Vilanova. Barceloni nužno treba autoritativni trener, koji će razbucati maštu u igrača koji nikada neće postati Xavi i/ili Iniesta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.