Sportska inspekcija utvrdila proceduralnu pogrešku u radu Skupštine HNS-a

Subota, 03. ožujka 2018. 00:18 Napisao/la  SC

U najgorem slučaju Skupština će biti poništena, pa ponovo sazvana. I Šuker će opet biti jednoglasno izabran za predsjednika!

Davor Šuker
Davor Šuker

Skupština HNS-a održana u prosincu nije bila legalna zbog toga što su u radu iste sudjelovali Dubravko Galović (ŽNS brodsko-posavski), Stjepan Merkaš (ŽNS krapinsko-zagorski), Ante Vučemilović-Šimunović (ŽNS osječko-baranjski), Drago Lucić (ŽNS požeško-slavonski) i Davor Ivić (ŽNS sisačko-moslavački).

Prema nalazu Sportske inspekcije, njih petorica nisu smjeli biti zastupnici jer su istovremeno bili članovi Izvršnog odbora HNS-a. Razrješeni su kasnije, kada je Skupština raspustila Izvršni odbor.

Dakle, prema nalazu Sportske inspekcije Davor Šuker nije legalno izabran za predsjednika HNS-a.

- Nakon Skupštine sam upozoravao da je bila nelegalna, danas smo dobili službenu potvrdu, izjavio je Dario Šimić, koji smatra da Skupštinu treba poništiti.

Šimić je bio Šukerov protukandidat za predsjednika, ali nije uspio skupiti dovoljan broj potpisa ni za kandidaturu.

Na potezu je Gradski ureda za opću upravu ili Ministarstva uprave, koji se trebaju očitovati o nalazu Sportske inspekcije.

U najgorem slučaju Skupština će biti poništena, pa ponovo sazvana.

I Šuker će opet biti jednoglasno izabran za predsjednika!

Očito je riječ o proceduralnoj pogrešci koja ne mijenja odnose unutar HNS-a.

Nije realno očekivati od skupštinara da drugačije glasuju u slučaju da se ponovo bira predsjednik kojega u HNS-u nitko ne želi i svi podržavaju.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.