Davor Šuker nije izgubio povjerenje Izvršnog odbora HNS-a nego središnjice HDZ-a

Srijeda, 21. kolovoza 2019. 00:02 Napisao/la  Igor Vranić

Šuker je drugi put izabran kao kompromisno rješenje HNS-a i HDZ-a, ovlasti su mu ograničene, vođenje HNS-a preuzeo je politički komesar HDZ-a Marijan Kustić kojega je u Izvršni odbor postavio Mamić

Davor Šuker nije  izgubio povjerenje Izvršnog odbora HNS-a nego središnjice HDZ-a

 

Zanimljive se reakcije javnosti nakon što Davor Šuker nije uspio smijeniti Nenada Gračana!

U djelatnom smislu, ništa se posebno nije dogodilo.

Davor Šuker jednostavno je bio nezadovoljan rezultatima i igrom U-21 reprezentacija u završnici Europskog prvenstva.

Predsjednik HNS-a htio je smijeniti izbornika Nenada Gračana isto kao što u travnju ove godine smijenio dvije hrvatske nogometne veličine, izbornike Ivana Gudelja i Roberta Jarnija.

Članovi Izvršnog odbora HNS-a tada su podržali odluku predsjednika HNS-a.

Nakon što su članovi Izvršnog odbora odbili podržati Šukerovu odluku o Gračanovoj smjeni, predsjednik HNS-a opet se našao na medijskoj vjetrometini.

Šuker je postao omiljena medijska meta nakon što je postao bivši predsjednik HNS-a prije nego što je drugi put izabran za predsjednika HNS-a!

Takva su proturječja jedino moguća u politici, koja je Šukera izabrala za predsjednika HNS-a.

Zdravko Mamić odlučio je da će Šuker postati predsjednik HNS-a davno prije nego što je pokojni predsjednik Vlatko Marković prisilno otišao.

Na pitanje je li dobro izabrao, Mamić je tada odgovorio protupitanjem:

- Imaš li boljeg?

Objektivno, HDZ nije imao boljega kandidata za predsjednika HNS-a dok je državom vladao politički nezainteresirani SDP!

Šuker je suvereno vladao HNS-om sve dok nepravomoćno osuđeni Mamić nije postao politički teret HDZ-u, koji ga je godinama prešutno podržavao.

Mamić više nije smio javno voditi HNS, Šuker je izgubio poziciju suverena iako okosnicu Izvršnog odbora i dalje čine ljudi koje je izabrao Mamić.

Da je središnjica HDZ-a u prosincu 2017. godine na Izbornoj skupštini HNS-a imala profiliranog kandidata za predsjednika, Šuker ne bi dobio drugi mandat.

Šuker je drugi put izabran kao kompromisno rješenje HNS-a i HDZ-a, ovlasti su mu ograničene, vođenje HNS-a preuzeo je politički komesar HDZ-a Marijan Kustić kojega je u Izvršni odbor postavio Mamić.

Mamić se lakše odrekao Šukera nego utjecaja u HNS-u, ni središnjica HDZ-a nije sigurna kako bi reagirali svi članovi  Izvršnog odbora HNS-a  da je Gračana htio smijeniti Mamić.

Izvršni odbor uvijek je bio reaktivni kemijski spoj HDZ-a i HNS-a, koji povremeno oslobađa toliku sinergiju da je krajnje licemjerno baviti se bilo kojim predsjednikom HNS-a kojega više ne podržava HDZ.

Isto kao svih sedam njegovih prethodnika, Šuker nije postao bivši predsjednik zato što je izgubio povjerenje Izvršnog odbora HNS-a nego središnjice HDZ-a.

Černobilski spoj HDZ-a i HNS-a javni prostor povremeno zagađuje incidentima dok traje zbrinjavanje otpada.

Ako bude poštivao protokol zbrinjavanja, Šuker će drugi mandat odraditi do kraja.

U protivnom će morati otići kao Marković koji je povjerenje Izvršnog odbora izgubio isto kao Šuker.

Tek kada su svi članovi Izvršnog odbora postali sigurni da je postao bivši!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.