Davor Šuker čestitao klubovima, Hrvatska na korak od dva predstavnika u Ligi prvaka

Petak, 28. srpnja 2017. 18:32 Napisao/la  SC

U 12 utakmica hrvatski klubovi u europskim natjecanjima upisali devet pobjeda, dva remija i doživjeli samo jedan poraz


Davor Šuker čestitao je hrvatskim klubovima na rezultatima u pretkolima europskih natjecanja, predsjednik HNS-a uoči uzvratnih utakmica 3. pretkola kaže:

- Možemo biti oduševljeni onime što su do sada pokazali hrvatski klubovi u Europi ovoga ljeta. Ovi rezultati nisu slučajni, oni su plod kontinuirano dobroga rada u hrvatskom klupskom nogometu i nastavak su uspjeha iz proteklih sezona. Hrvatska dobro kotira na Uefinoj ljestvici, posebno kada sagledamo kontekst okruženja u kojem naši klubovi rade - od gospodarstva preko infrastrukture do male baze. Rijeka potvrđuje kvalitetu koju pokazuje već niz godina,  koja je plod predanog rada struke, odlične selekcije i kvalitetnog rukovodstva. Vjerujem da pred svojim navijačima ima dobre šanse pretvoriti ovaj pozitivan rezultat u prolazak dalje, što bi osiguralo klubu barem još osam europskih utakmica ove sezone. Dinamo opet pokazuje da neumorno stvara nove talente što je rezultat vizije kluba i ne sumnjam da će zadržati prednost protiv Norvežana. Hajduk je mudro zadržao momčad na okupu i izgleda vrlo dobro na početku sezone - sigurno može proći Brondby. Pobijediti PSV u Eindhovenu pred 30.000 ljudi nije lako ni Realu ili Barceloni. Oduševljen sam Osijekovim uspjehom, sigurno najvećim rezultatom kluba u europskim natjecanjima. Bit će prekrasno na Gradskom vrtu u uzvratu, to je spektakl koji su zaslužili navijači, igrači i rukovodstvo Osijeka za sve što su u kratkom roku napravili kako bi preporodili klub. Naravno, svi su obavili samo pola posla. Nadam se i vjerujem kako će sva četiri kluba i u uzvratima odigrati na istoj razini. Imamo pravo sanjati četiri kluba u play-offu Uefinih natjecanja, što bi bio fantastičan podvig. Svima želim puno sreće te da s jednakim žarom i idućeg tjedna predstavljaju svoj dres i hrvatski nogomet u Europi, poručio je Šuker.

U poretku nacionalnih liga Hrvatska je zauzela 16. poziciju nakon što su u prvim utakmicama 3. pretkola tri kluba na gostovanjima ostvarili jednu pobjedu (Osijek) i dva neodlučena rezultata (Rijeka, Hajduk). Četvrti (Dinamo)  ostvario je domaću pobjedu.

Hrvatska se trenutačno nalazi iza Grčke, koja na 15. poziciji ostvaruje pravo na dva predstavnika u Ligi prvaka i tri u Europskoj ligi.

Što se tiče nastupa ove sezone, Hrvatska se nalazi na 4. mjestu.

 U 12 utakmica naši su predstavnici upisali devet pobjeda, dva remija i doživjeli samo jedan poraz.

Ispred su  Cipar, Izrael i Danska, ali su njihovi klubovi odigrali više od 12 utakmica.

Trenutačni poredak na UEFA ljestvici:
12. Češka 25.575 (5/5)
13. Austrija 24.975 (4/4)
14. Švicarska 24.700 (4/5)
15. Grčka 24.400 (5/5)
16. HRVATSKA 23.375 (4/4)
17. Danska 23.325 (4/4)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.