ŽELJKO KOPIĆ Nikakve nervoze nema, jedva čekam da utakmica u Puli počne

Subota, 18. studenog 2017. 15:48 Napisao  I. V.

Jasno je da Hajduk s obzirom na renome u svakoj utakmici treba težiti pobjedi i na taj način ćemo se postaviti u Puli, kaže debitanta na klupi Hajduka

Željko Kopić
Željko Kopić Foto: www.hajduk.hr


Nakon reprezentativne stanke i promjene trenera Hajduk u nedjelju gostuje na stadionu Aldo Drosina gdje ga čeka neugodna dvoboj protiv Istre 1961.

 Domaćina muče financijski problemi, trebali bi Puljani dobiti novog vlasnika, no sve te probleme igrači će vjerujemo zaboraviti dok igraju protiv Hajduka, koji je za svakog prvoligaša posebni motiv.

 Svoj debi na klupi ima novi trener Željko Kopić od kojeg se očekuje da narednom periodu popravi igru bijelih.
 
 Uoč puta prema dalekoj Puli, novi strateg bijelih održao je presicu:

 - Ohandza nije trenirao sa ekipom, ima problema s ozljedom i ne ide na put. Imali smo svi zajedno intezivan tjedan, dečki su sami između sebe razgovarali, svjesni su odgovornosti. S puno optimizma idemo u Pulu, uvodne su riječi Kopića.

 Hajdukov trener prozborio je nekoliko riječi o  Istri 1961:

 - Istra je selekcionirana igračima koji imaju dobar duel, kompaktni su u svim linijama i imaju nekoliko nezgodnih pojedinaca u napadu, tako da su  njihovi dobri rezultati u zadnje vrijeme sve samo ne slučajni. Mene najviše zanima kako ćemo mi s psihološkog aspekta ući u utakmicu.

 Kakav Hajduk možemo očekivati u narednim utakmica?
 
- Želim da budemo prepoznati po presingu i reakciji nakon izgubljene lopte. Kad uđeš u ovakav klub i osjetiš tu energiju, još više raste odgovornost. Nikakve nervoze nema, jedva čekam da utakmica počne.

Saida ste vratili u krug igrača koji će konkurirati za dvoboj na Aldo Drosina?

- Možemo očekivati Saida u momčadi jednako kao bilo kojeg drugog igrača koji putuje u Pulu.

Da li ćete zaigrati sa trojicom u zadnjem redu?
 
 - Ja sam fan  4-3-3 rasporeda, u zadnje vrijeme sam igrao u formaciji 3–4–3.  Kad kao trener promijeniš nekoliko formacija, dođeš do zaključka da struktura momčadi ovisi o povezanosti igrača na terenu, a ne toliko o ovom drugom dijelu.
 
Zasigurno osjećate pritisak pred ovu utakmicu, je li Hajduk favorit?

- Pritisak je sastavni dio ovog posla. Jasno je da Hajduk s obzirom na renome u svakoj utakmici treba težiti pobjedi i na taj način ćemo se postaviti u Puli. Rekao sam sebi: Došao si ovdje čistog srce i čiste glave, daj sve od sebe da ispadne najbolje! Poostavit ćemo se kao da smo favoriti, da kvalitetnom igrom dođemo do tri boda, zaključio je  Kopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.