Željko Kopić: Nećemo zbog Dinama mijenjati postulate igre i odustati od našeg puta

Petak, 20. travnja 2018. 15:28 Napisao/la  Ivan Jelić
Željko Kopić
Željko Kopić

Željko Kopić, trener Hajduka, najavio je nedjeljni derbi protiv Dinama u nedjelju na Poljudu.

Prihvaćate li ulogu favorita?

- Mi smo u ovom trenutku psihološki, kondicijski i taktički dobri. derbi nosi specifičnosti i teško je nekoga stavljati u ulogu favorita. Vidjet ćemo što će utakmica donijeti, pričekat ćemo njen ishod da vidimo gdje smo. Nisam razmišljao o minus 12, ni o minus 2 iza Dinama. Došao sam s vjerom u svoj rad, stručni stožer i kvalitetu igračkog kadra. Svaku utakmicu pripremamo posebno i naš zadatak je da odigramo na najbolji mogući način, te da igrači pokažu pred našim gledateljima i u našem domu da imamo kvalitetu za odigrati pravu utakmicu. Caktaš se vraća nakon odrađenih kartona. Imamo napokon i širinu kadra, dobro smo pokriveni na svim pozicijama, forma ekipe je u porastu. Izgledamo sve bolje i imamo sve preduvjete da u nedjelju odigramo dobru utakmicu.

Soudani je glavni adut Dinama?

- On ima visoku kvalitetu, to je dokazao u velikom broju utakmica i derbija, na nama je da individualnom i momčadskom igrom ne omogoćimo Soudaniju i Dinamu da nas dovedu u bilo koji oblik problema i da kontroliramo utakmicu. Dinamo ima visoku obrambenu stabilnost, ali ne bih išao u detalje onoga što smo vidjeli, sve to ćemo pokazati igračima. Mi nećemo mijenjati naše postulate igre i nećemo odustati od našeg puta. Naš cilj je igrati dobro i pobjeđivati. lijepo je što smo ovog proljeća osvojili više bodova od protivnika, ali za ovu jednu utakmicu to ne znači previše. Meni osobno je ovo velika utakmica, igramo derbi pred svojim navijačima, ali za mene je bila bitna svaka utakmica da bismo uopće došli u ovu situaciju. Ne bih volio raditi razlike, ja sam trener Hajduka u svakoj utakmici i svaka mi je posebno bitna.

Hoćete li protiv Dinama igrati s tri špice?

- Protiv Cibalije je procjena bila da je to najoptimalnija varijanta, do Dinama imamo još dva treninga i treba vidjeti tko će biti u najoptimalnijem stanju. Kod mene su tri špica uvijek opcija, vi znate da su se promijenili određeni profili igrača od trenutka kada sam došao, a ovisno o stanju u nedjelju ćemo odlučiti s kojim profilom igrača ćemo početi utakmicu. Velik broj derbija odlučuju detalji, gdje je razina koncentracije jako bitna. Kondicijski smo po svim pokazateljima u dobrom stanju, moramo inzistirati na velikom broju presinga na loptu, pritisku na zadnju liniju, brzoj tranziciji i kvalitetnom posjedu. Ovisit će nešto i o protivniku, ali ja vjerujem da ćemo mi ovo svoje pokazati na derbiju.

Je li trener Jurčević Dinamova najslabija karika?

- O Jurčeviću imam visoko mišljenje, koliko znam, njegova suradnja s Bilićem je bila na visokoj razini. On je u Dinamo tek došao, neke stvari se vide, ali protokom vremena će slika njegove igre biti još vidljivija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.