Uprava Hajduka onemogućila rad promatračima HHO-a na utakmici protiv Rijeke

Četvrtak, 21. rujna 2017. 19:28 Napisao/la  SC
Uprava Hajduka onemogućila rad promatračima HHO-a na utakmici protiv Rijeke
Foto: www.hajduk.hr


Promatrači Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) opet su bili onemogućeni raditi u optimalnim uvjetima na jednoj utakmici Hajduka. Ovoga puta na utakmici Hajduk - Rijeka:

Evo službenog objašnjenja HHO-a:

Nažalost, uprava Hajduka i ovom je prilikom onemogućila rad promatračima HHO-a.

U civiliziranom svijetu vrijedi načelo po kojem predstavnici nevladinih udruga koje prate sportska natjecanja imaju isti tretman kao delegati (predstavnici različitih sportskih saveza).

Nakon prošlonedjeljnog incidenta kad je uprava Hajduka spriječila ulazak promatrača HHO-a, uputili smo 15. rujna 2017., u skladu s praksom uvriježenom u odnosu s drugim klubovima, e-mail u kojem tražimo ulaznice na mjestima prikladnim za naše promatrače. Ukoliko nam ne mogu iste omogućiti da nas o tome izvijeste na vrijeme.

Posebno su upozoreni da predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak kao stopostotni invalid i njegov pratitelj, imaju pravo na poseban tretman (ne mogu se penjati visoko na tribine).

Uprava Hajduka je e-mailom odgovorila da su ulaznice osigurane u skladu s našim zahtjevom te su nam poslali presliku dokumenta.

Prilikom dolaska na portu stadiona rečeno nam je da karata uopće nema.

Nakon brojnih “razgovora i konzultacija” dodijeljene su nam dvije ulaznice za zapadnu tribinu, što smo s obzirom na visoki stupanj rizika, morali otkloniti te su promatrači napustili stadion, piše HHO.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.