Siniša Oreščanin: Ako Rijeka prihvati utakmicu otvorenog garda, derbi će biti zanimljiv

Petak, 15. veljače 2019. 17:45 Napisao/la  SC
Siniša Oreščanin
Siniša Oreščanin

 Siniša Oreščanin najavio je Jadranski derbi na Rujevici, Rijeka i Hajduk igraju u subotu od 15 sati.

- Atmosfera je normalna, ne bih je potencirao. Radimo kao i do sada. Regenerirali smo se od prošle utakmice. Naglašavam da ne bi htio potencirati euforije. Mislim da je Rijeka vrlo dobra ekipa s dobrim trenerom. Promjena trenera je napravljena na vrlo elegantan način. Imali su niz dobrih rezultata, a mislim da su jedino izgubili od Gorice za koju mi nije jasno kako su izgubili. Dosta igrača im nedostaje, ali opet drže ritam. Kao i svaka ekipa, trener i stožer skupljamo informacije o protivniku. Rijeka ima širinu pa se pripremamo za sve opcije. Ako mi uspijemo dignuti našu izvedbu za deset posto od prošle utakmice, bit će zanimljivo. Mislim da imamo što pokazati u Rijeci i boriti se s njima. Pomalo su domaćinska ekipa i koriste teren Rujevice koji je brz. Imaju jako dobru kombinatoriku kroz poluprostore i završavaju akcije s dosta igrača. Ako Rijeka prihvati utakmicu otvorenog garda, to će biti zanimljivo. Rijeka se dobro bori s problemima na terenu i možemo očekivati dobar derbi, kaže Oreščanin.

Hajduk ove sezone nije uspio povezati više od dvije pobjede?

- Mi se ne bavimo statistikama. Svaki tjedan radimo na dizanju kvalitete igre. Dosad je to bilo vrlo uspješno. Ovaj tjedan nam je bio naglasak na boljoj prezentaciji naše ideje. Prošla utakmica je bila dobra ali je bilo dosta stvari za popraviti. Ne želimo da nas statistika remeti. Znamo što Jadranski derbi nama donosi i mislim da smo u dobrom ritmu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.