Prodaja Nikole Vlašića važnija od titule prvaka, ostvaren glavni cilj čelnika Hajduka

Ponedjeljak, 11. rujna 2017. 21:11 Napisao/la  Ivan Jelić

 Jedini koji je iskazao nezadovoljstvom transferom je Joško Vlašić, koji tvrdi da bi transfer iznosio 20 milijuna eura da je Nikola bio igrač Dinama

Nikola Vlašić
Nikola Vlašić

Glavni cilj u novoj sezoni čelnika Hajduka nije bila borba sa Rijekom i Dinamom za titulu prvaka, već prodaja još jednog dragulja, mladog reprezentativca Nikole Vlašića.

I uspjeli su u svojoj nakani,  Vlašić je za cca. 10 milijuna eura prodan Evertonu. Hajduku će od toga transfera pripasti cca 6,5 milijuna eura.

Na prodaji Vlašića svi su dobro zaradili, klub, menadžeri, igrač i pojedinci iz sjene. Svatko je uzeo dio kolača, koji mu je pripao! Naša posla!

 Klub je prodajom dobio financijsku stabilnost, a što se rezultata tiče to je manje bitno.
 
 Jedini koji je iskazao nezadovoljstvom transferom je Joško Vlašić, koji tvrdi da bi transfer iznio 20 milijuna eura da je Nikola bio igrač Dinama! Ne dvojim u to!

 Navijači su svjesni da titula prvaka neće još za nekoliko godina doći na Poljud.
 
 Posljednji put Hajduk je bio prvak u sezoni 2004/05. godine.

Momčad je poveo u prvenstvenu utrku  Ivan Katalinić, nakon slabog starta zamijenio ga je Blaž Slišković, koji je pet kola prije kraja prvenstva smijenjen.

Momčad je u završnici do titule doveo Igor Štimac, do tada sportski direktor.
 
 Kada će trajati Španjolac Joan Carrillo, koji pošteno radi svoj posao, pitanje je dana.
 
 Naime, Dinamo bježi Hajduku već 6 bodova, a još nije niti završena prva četvrtina prvenstva.
 
 Poslije elimimacije od Evertona u play-offu Europske lige  Carrillo je najavio borbu za Ligu prvaka. Morao je to izjaviti kako bi i dalje ostao na klupi bijelih iako je već znao da je Vlašić prodan u Everton.

 Ne tvrdimo da bi Hajduk osvojio titulu prvaka da je ostao Vlašić. Pored vladara hrvatskog nogometa, Zdravka Mamića, teško netko može do prvog mjesta.
 
 Uspjelo je to Rijeci u minuloj sezoni i pitanje je kada će to poći za rukom nekom drugom. Nikada slabiji Dinamo u ovom trenutku Hajduku bježi šest, aktualnom prvaku Rijeci četiri boda.
 
 U nedjelju se na Poljudu igra Jadranski derbi, Splićani dočekuju Riječane.
 
 Može momčad trenera Carrilla napokon pobijediti družinu Matjaža Keka, ali to će biti samo da bi se zacijelila rana nakon poraza od Osijeka u Gradskom vrtu, odnosno da bi se napokon prekinuo crni niz u dvobojima sa Rijekom.

 Naime, Hajduk nije nije pet i pol godina pobijedio momčad sa Rujevice, posljednji puta Splićani su slavili u proljeće 2012. godine, točnije 21. ožujka. Kada su pobijedili na Kantridi rezultatom 3:0, trener je bio Krasimir Balakov.
 
Da se vratimo da Carilla i njegovu trenersku sudbinu na Poljudu.

O njegovu statusu odlučuje sportski direktor Portugalac Mario Branco, koji se stalno hvali kako je doveo igrače koji po svojoj kvaliteti zaslužuju da nose bijeli dres.

Samo ćemo spomenuti da je u ljetnom prijelaznom roku doveo između ostalih, Pešića, Šehića, Fomitschowa, Carbonieria... koji nisu  standarni igrači, čak ponekad u dosadašnjem tijeku sezone nisu sjedili niti na klupi za pričuve.

 Posljednji Brancov potez je dovođenje Almeide, koji je na zalasku karijere i kojega "balun" najmanje zanima.
 
  Najvažnije je da je glavni cilj odrađen. Prodan je Vlašić, a to će još jedna sezona proći bez prave borbe za prvaka nikoga nije briga.
 
  Čak niti navijače!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.