Posljednje pobjede smirile napetosti na Poljudu, atmosfera u svlačionici daleko od idealne

Srijeda, 13. prosinca 2017. 15:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Unatoč pobjedama Torcida ne odustaju od svoje nakane da čelnici kluba što prije napuste klub

Željko Kopić
Željko Kopić Foto: Lario Tus


Vjerujemo da se niti novi trener Hajduka Željko Kopić nije nadao ovakvom uspješnom startu nakon što je poslije smjene Joana Carrilla dobio priliku voditi momčad sa Poljuda.

Debi na klupi bijelih započeo je neodlučenim ishodom  u prvenstvenom dvoboju s Osijekom na Poljudu.

Potom je nanizao seriju pobjeda i to gostujućih, najprije su Splićani u četvrtfinalu Kupa pobijedili  Osijek u Gradskom vrtu.

Tri dana potom Hajdukovci su nakon pet i pol godina slavili u Rijeci u Jadranskom derbiju, pobijedivši rezultatom 2:1.

 U nedjelju su na maksimirskom travnjaku bili bolji od za njih uvijek neugodne Lokomotive.

 Posljednje pobjede i uspjesi umirili su uzavrelu situaciju na relaciji predsjednik Ivan Kos, sportski direktor Mario Branco, Nadzorni odbor – Torcida.
 
 Unatoč pobjedama Torcida ne odustaju od svoje nakane da čelnici kluba što prije napuste klub.
 
Atmosfera u svlačionici je daleko od idealne.

Poduži je popis igrača kojima narednog ljeta ističu ugovorne obveze:  vratarima Stipici i Grbiću, mladom i talentiranom stoperu Bosančiću koji nikako da dobije priliku, napadačima Ohandzi, Futacsu i Almeidi.

Spomenuta trojka nisu budućnost kluba. "Frane Zolja", kao što navijači zovu Ohandzu, ne može u kontinuitetu odigrati dvije utakmice svih 90 minuta.

Njegove igračke kvalitete nisu sporne, jednostavno muče ga ozlijede, zadnja loža, koljeno...

 Mađar Futacs, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac HNL–a, doživio je tešku ozljedu i prije početka proljetnog dijela neće početi s ozbiljnim treninzima.

 Portugalac Almeida, koji mjesečno navodno ima plaću od 20.000 eura, spada u kategoriju veterana.

Almeida je bio pravi napadač s naglaskom na "bio".
 
Vratar Stipica izgubio je povjerenje trenera Kopića, 20-godišnji Letica sjajno ga je zamijenio.

Mladi vratar Grbić je također budućnost kluba uz uvjet da prihvati potpisati novi ugovor. Nezadovoljan je jer nije dobio pravu priliku isto kao i skupina igrača (Kožulj, Pešić, Fomitschow, Šehić), koji ne kriju svoje nezadovoljstvo minutažom.

 Svojim statusom nije zadovoljan ni Juranović.
 
 Do ozljede  bio je standardni desni bočni, nakon što se vratio u kadar izgubio je mjesto kod bivšeg trenera Carrilla, a i novi Kopić ga ne vidi među standarnim prvotimcima.

 U zimskom prijelaznom roku moglo bi biti itekako prometno na poljudskim hodnicima.
 
 Osim izvjesnih odlazaka, Kopić treba  inzistirati na dovođenju prije svih desnog i lijevog beka. Tudor i Memolla, koji igraju na tim pozicijama, ne pridonose boljitku igre.

 Hajduku je potreban remont igračkog kadra, ali prije svega sposobni sportski direktor koji će znati prepoznati igrače koji mogu igrati za razliku od Branca koji je u svojem dosadašnjem madatu doveo čak 19 igrača.

Jedino su Erceg i Futacs opravdali očekivanja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.