POLITIKA I SPORT Vijećnik Mosta tvrdi da je Grad Split dopustio okupaciju Hajduka

Ponedjeljak, 22. srpnja 2019. 09:02 Napisao/la  SC

Sve to većina nas gradskih vijećnika jako dobro zna, ali poduzeti nećemo ništa. Iz jednostavnog razloga jer se bojimo. I jer kalkuliramo, piše splitski gradski vjećnik Josip Markotić

POLITIKA I SPORT Vijećnik Mosta tvrdi da je Grad Split dopustio okupaciju Hajduka

Splitski gradski vijećnik iz Mosta Josip Markotić iznio je svoje viđenje o stanju u Hajduku koje prenosimo u cijelosti:

Prije osam godina političkom odlukom većinski vlasnik Hajduka Grad Split prepustio je Udruzi Naš Hajduk upravljanje Hajdukom i na taj način iz kluba tobože 'maknuo politiku' a u klub doveo 'stručne i poštene'.

Svih ovih 8 godina Grad gleda i nijemo promatra kako 'stručni i pošteni' nekad slavni klub pretvaraju u 'K Plus' trgovačko društvo u kojem je od sportskih rezultata važnija trgovina i isplaćivanje bonusa i premija.

Iako su iz Udruge godinama mantrali kako oni ne upravljaju nego 'samo' organiziraju izbore, danas je vjerojatno i zadnjem naivcu jasno da bez odobrenja Udruge Uprava na čelu s predsjednikom ni nos ne smije obrisati.

Da se ovako kako se upravlja Hajdukom upravljalo bilo kojom drugom firmom u vlasništvu Grada, 90% vijećnika bi napravilo takvu dramu i galamu prema kojoj bi zvukovi s Ultre zvučali poput 'Zeke i potočića'.

Ali kad je Hajduk u pitanju, nas 35 šutimo kao bubice.

Naivni su svi oni koji misle da će Grad i Gradsko vijeće nešto poduzeti po tom pitanju.

Nećemo poduzeti ništa. Ne zato što ne bismo bili svjesni što se događa i ne stoga što nam nije jasno da ovakav način vođenja kluba više nema smisla.

Itekako smo svjesni i itekako dobro znamo o čemu se radi.

Većina nas je jako dobro svjesna da je Hajduk danas OKUPIRAN klub.

Okupiran od onih kojima Hajduk ne znači ništa više od bankomata iz kojeg besramno izvlače bogate sinekure, istovremeno lukavo manipulirajući emocijama tisuća iskrenih i dobronamjernih navijača uvjeravajući ih i huškajući kako su za loše stanje u Hajduku krivi svi - od Mamića, HNS-a pa do već opjevanih Srba i UEFA masona.

Rječju: krivi su svi osim njih. 

A onda kad ti frustrirani navijači prekinu utakmice i završe u zatvoru, 'stručni', 'pošteni' i 'transparentni' upravitelji kluba licemjerno peru ruke i tvrde kako s tim nemaju ništa.

No najvažnije od svega:

Za ovakvo katastrofalno stanje nije odgovorna samo Udruga NH.

Najveću odgovornost i krivicu snosi politika.

Odnosno, većinski vlasnik kluba, GRAD SPLIT, koji je dopustio okupaciju kluba i predao ga u ruke nesposobnim diletantima.

Sve to većina nas gradskih vijećnika jako dobro zna, ali poduzeti nećemo ništa.

Iz jednostavnog razloga jer se bojimo.

I jer kalkuliramo.

Bojimo se ulice.

Bojimo se medijskog razapinjanja dijela plaćenih novinara.

Bojimo se gubitka glasova.

I dok god je tako nikakvog značajnog pomaka na bolje u Hajduku biti neće.

P.S. Stavovi izneseni u ovom tekstu moji su osobni i ne predstavljaju službeno stajalište kluba vijećnika Mosta'

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.