Strateški plan razvoja Hajduka ne sadrži nikakve revolucionarne promjene

Utorak, 10. travnja 2018. 11:41 Napisao/la  Ivan Jelić

Sve visi u zraku osim činjenice da Hajduk godišnje troši oko 13 milijuna eura da bi se borio za drugo mjesto u HNL-u!

Strateški plan razvoja Hajduka ne sadrži nikakve revolucionarne promjene
Foto: www.hajduk.hr

 U kino-dvorani gradsko stadiona na Poljudu medijima je predstavljen sedmogodišnji strateški okvir razvoja HNK-a Hajduk š.d.d.

Kada se u prvi trenutak spomene strateški dokument kluba, pomislite da se nešto revolucionarno sprema na Poljudu.

Nažalost, nema tu nikakvih revolucionarnih promjena.

Naprotiv, još jednom i u ovom slučaju potvrdilo se sintagma da "papir sve trpi".

Sama prezentacija strateškog dokumenta, koji je novinarima predstavio predsjednik NO–a Slaven Marasović uz uvodnu riječ predsjednika kluba Ivana Kosa, bila je ispod razine vrijednosti i veličine kluba kao što je Hajduk.

Nakon nekoliko uvodnih riječi prvog čovjeka kluba Ivana Kosa, riječ je dobio predsjednik NO-a Slaven Marasović, no dogodilo se da je "zaštekao" laptop pa su predstavnici sedme sile čekali petnaestak minuta da donesu novi kako bi Marasović mogao vizualno pojasniti o kakvom se dokumentu radi.

U samom dokumentu nema nikakvih posebnih novosti, u njemu se nalazi sve ono što svaki navijač zna.

Na izradi strateškog dokumenta radilo je čak 150 stručnjaka, a konačni proizvod je dokument bez osobite težine.

- Naš cilj je da Hajduk nakon sedam godina, točnije 2025. godine, bude maksimalno učinkovit u svim segmentima rada. Želimo do te godine maksimizirati rad Hajduka. To ne znači da ne želimo da momčad pobjeđuje već sada, ali ne želimo da te pobjede ugroze financijsko poslovanje kluba kao što je bilo ranijih godina, kada je klub pobjeđivao a pritom je iza sebe ostavljao financijske dubioze. Hajduk u sedmogodišnjem periodu treba biti samoodrživ i kada pobjeđuje, kazao je između ostalog predsjednik No-a Slaven Marasović.

Prvi čovjek kluba Ivan Kos bio je rezolutan:

- Strateški dokument je nacrt prema kojem svaki djelatnik u klubu treba raditi i djelovati. Nemamo nekakvu čarobnu formulu da vam mogu kazati dan i vrijeme kada će Hajduk biti prvak. Dobro znamo da su naši navijači strpljivi, ali sam uvjeren da će sagledati da je ovo pravi i jedini put da Hajduk ponovno u kontinuietu osvaja trofeje.

Puno toga se Kos i Marasović kazali odgovarajući na pitanja novinara nakon prezentacije strateškkog dokumneta, ali bez konkretnih odgovara.

Sve visi u zraku osim činjenice da Hajduk godišnje troši oko 13 milijuna eura da bi se borio za drugo mjesto u HNL-u!

Naš cilj je igrati, raditi, živjeti u skladu s Hajdukovim identitetom, završna je poruka sedmogodišnjeg strateškog dokumenta Hajduk š.d.d. do 2025. godine.

U modernom sportu se igra, radi i živi da bi se ostvarili rezultati!

Tko će čekati još dugih sedam godina da Hajduk počne osvajati trofeje?

Do tada će dobrano požutjeti stranice strateškog dokumenta koji su prezentirali Marasović i Kos!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.