Nakon samo jedne pobjede oko Hajduka prevladava euforija, Mijo Caktaš na odlasku

Srijeda, 06. veljače 2019. 10:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Iako je iza momčadi najlošija polusezona i povijesti kluba, Hajduk je uspio prodati 18-godišnjeg Antu Palaversu Manchester Cityju za 4,5 milijuna eura.

Mijo Caktaš
Mijo Caktaš

 

Tanka je nit od euforije do depresije i obrnuto.

Tom fenomenu gotovo svake godine svjedoče navijači Hajduka.

Minula jesenjska polusezona najlošija je za Hajduk otkako se igra hrvatska liga, na zimsku stanku igrači Hajduka otišli su kao šestoplasirana momčad na tablici, s puno problema na svim razinama kluba.

Hajduk je prije 2019. godine dobio novi Nadzorni odbor na čelu kojega je socilog Benjamim Perasović.

Prvi i jedini cilj novom Nadzornom odboru je vratiti klub u vrh hrvatskog nogometa, u borbu za trofeje.

To ne ide preko noći.

Cijeli klub bio je u depresiji nakon završetka prvog dijela, koji je završen porazom od Dinama u Maksimiru, sve je bilo obojeno crnim bojama.

Pobjeda nad Osijekom na startu proljetnog dijela sezone donijela je radost za navijače i djelomično olakšanje za čelnike kluba, prije svih za predsjednika Jasmina Huljaja, ali i sportskog direktora Sašu Bjelanovića.

Novi Nadzorni odbor nije im bio baš previše naklonjen.

Nakon samo jedne pobjede navijači su uvjereni da će Hajduk ostvariti zacrtani cilj, izboriti plasman u kvalifikacije za Europsku lige u narednoj sezoni.

Preko noći se promijenila krvna slika u svlačionici igračkog kadra, a trener Siniša Oreščanin, koji pokušava na sve načine smiriti euforiju, postao je čudotvorac.

Odigrana je tek prva od devetnaest utakmica koliko ih se treba odigrati u proljetnom dijelu.

Uspjeh nad Osijekom izgubit će na važnosti ako Hajduk u nedjelju ne pobijedi Lokomotivu na svom stadionu.

Nakon 126 dana Poljud će ponovno biti u navijačkom ruhu, očekuje se najmanje dvadesetak tisuća na tribinama koji su se zaželjeli nogometa.

Iako je iza momčadi najlošija polusezona i povijesti kluba, Hajduk je uspio prodati 18-godišnjeg Antu Palaversu Manchester Cityju za 4,5 milijuna eura.

Odbili su ponudu francuskog Lilla za 19-godišnjeg lijevog beka, Domagoja Bradarića, od cca 5 milijuna eura.

U vrijeme kada je Hajduk osvajao trofeje nije bilo ovakvih financijskih ponuda u zimskom prijelaznom roku.

U nekim zemljama prijelazni rok traje još nekoliko dana, sve je izglednije da bi Mijo Caktaš mogao napustiti Poljud i karijeru nastaviti u inozemstvu.

Splićani su u nedjelju slavili u Gradskom vrtu Caktašovim pogotkom, ali njegov ugovor (500.000 eura godišnje) veliki je problem za predsjednika kluba Jasmina Huljaja, posebice u razdoblju kada pokušava udobrovoljiti igrače da prihvate smanjene godišnje zarade.

Kao možebitne destinacije spominju se Turska i Rusija.

Bilo je za sada samo usmenih upita za njega, konkretna ponuda nije stigla.

Hajduk je spreman pustiti Caktaša uz obeštećenje od 2,5 do 3 mil. eura.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.