Jovanović izbjegao odgovornost za neuspjeh Zameta

Utorak, 06. ožujka 2012. 15:44 Napisao  Milan Kosanović

Izgleda da jedino trener Zamećana uživa u rukometu koji prezentira njegova momčad

Što Vas prvo asocira kada čujete ime MRK-a Zamet? Prvi je svakako ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, sada već bivši dopredsjednik kluba. Druga asocijacija zasigurno bi bile neisplaćene plaće, zatim loši rezultati i na koncu neostvarene ambicije koje su bile postojane kao kocke leda na popodnevnom suncu. Lijepo svjetlucaju, no brzo se rastope i nestanu.

Željko Jovanović uključio se u rukomet, što je bio pohvalan čin. Mnogi su upravo u njemu vidjeli spasitelja riječkog rukometa (kao što danas u njemu vide spasitelja hrvatskog sporta), jer Zamet zapravo predstavlja riječki rukomet. Svidjelo se to nekom ili ne.  Zamet je u  Jovanovićevoj eri toliko napredovao da je čak osvojio i nagradu Franjo Bučar.  Riječane je za laskavu nagradu predložio, ni manje ni više, nego Zoran Gobac samo nekoliko mjeseci prije nego što će Željko Jovanović, dopredsjednik Zameta, postati Željko Jovanović ministar znanosti, obrazovanja i sporta. Slučajnost? Naravno, a što drugo.

Medijska bura oko  Zameta podigla se prije dvije godine kada su iz kluba  počeli najavljivati nedostižne ciljeve. Bolje rečeno, ciljevi su bili dostižni, nažalost nije ih imao tko ostvariti. Željko Jovanović tada je pred mnogobrojnim novinarima izjavio da će Zamet igrati najljepši rukomet! Potom je uoči tekuće sezone izjavio kako je cilj 4. mjesto i plasman u play-off preko kojeg su Zamećani trebali dohvatiti SEHA ligu. Ta najava uzburkala je riječke rukometne vode, sama pomisao da u Centru Zamet igraju klubovi poput Croatia osiguranja, Metalurga, Vardara , Crvene zvezde, Bosne…  bila je fantastična! SEHA liga riješila bi mnoge probleme riječkog rukometa, ali i jedan problem Grada Rijeke. Dvorana na Zametu, koju građani skupo otplaćuju, dobila bi svrhu. Gledatelji bi se vratili na tribine,  u Rijeci bi se igrao kvalitetan rukomet.

Realnost je drugačija: pod vodstvom trenera Alena Kurbanovića Zamet se nije uspio plasirati u play-off.  Riječki premijerligaš nije izbacio niti jednog mladog igrača, tribine Centra Zamet zjape prazne, a izgleda da jedino trener Zamećana uživa u rukometu koji prezentira njegova momčad. Nove vijesti ukazuju na ozbiljne financijske  probleme, igrači odavno nisu dobili plaće. Tko je krivac?

Željko Jovanović  dao je ostavku na mjesto dopredsjednika MRK-a Zamet onog trenutka kada je postao ministar i time izbjegao odgovor na pitanje snosi li najveću odgovornost.  Sportski direktor Aleksandar Čupić zadovoljan je radom trenera Kurbanovića,  obojica kažu da će na kraju sezone podvući crtu ispod sezone. Riječki ljubitelji rukometa  dovoljno su dobri  matematičari da znaju rezultat bez da podvuku crtu.

 Najviši u piramidi odgovornih ostao je predsjednik kluba Zlatko Kolić.  Zašto njega spominjemo  na kraju? Tko poznaje doktora, zna i njegove grijehe. Valja tek napomenuti da bi doktor mogao prvi baciti kamen.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.