LOKOMOTIVA - HAJDUK Može li Lokomotiva nakon pobjede protiv Dinama eliminirati Hajduk u Kupu

Ponedjeljak, 12. ožujka 2018. 09:03 Napisao/la  Ivan Jelić

Sve pobjede koje je Hajduk ostvario od kako je Željko Kopić preuzeo momčad, ostvarene su uz puno muke, na mišiće i uz dozu sreće

Karlo Letica postigao pogodak protiv Istre
Karlo Letica postigao pogodak protiv Istre

Hajduk u.utorak u Kranjčevićevoj igra polufinalnu utakmicu Kupa s Lokomotivom koja je "razvalila" Dinamo,

 Splitska momčad ne igra dobro što je priznao i trener Željko Kopić poslije sretne i spretne pobjede nad Istrom 1961.

Jedna prvenstvena utakmica pretvorila se u povijesnu zahvaljujući pobjednosnom golu vratara Karla Letice u 96. minuti dvoboja.

Bijeli su bili na pragu poraza, no u posljednjih dvadesetak minuta zaigrali su kako se od njih očekivalo.

Prvo su golom Saida stigli do poravnanja rezultata 2:2, a onda je Letica u 96. minuti nakon ubačaja Kožulja glavom u maniri ranog strijelca zatresao mreu Iveše.

Eruptirao je Poljud na travnjaku i tribinama.

Trener Željko Kopić osjeća igru, na vrijeme je reagirao i umjesto očajnog Rumunja Filipa, mladog Kovačevića i neuvjerljivog Hamze na travnjak je poslao Kožulja, Šegu i T. Bašića.

Upravo su Kožulj i T. Bašić bili kreatori preokreta.

Prvi je ubacio pred vrata gostiju kada je Letica zabio gol, drugi je izveo korner nakon kojeg je Said zatresao mrežu za poravnanje rezultata na 2:2.

Odlika velikih momčadi je da osvajaju bodove i kada ne igraju kako se od njih očekuje iako ovakav Hajduk ne spada u tu kategoriju velikih momčadi.

Zahvaljujući novom posrtaju Dinama, i to protiv svoje druge ekipe, bijeli su sada zaostatak za modrima spustili na šest bodova.

I to je velika bodovna razlika, ali je probudila nadu na Poljudu da bi Hajduk možda mogao na kraju napokon osvojiti titulu prvaka.

U jednom trenutku Dinamo je imao čak 12 bodova viška na svom kontu.

Može li Hajduk do šampionske krune?

Može dok postoje teoretske šanse i ako vratar Karlo Letica bude zabijao golove u sudačkoj nadoknadi kao što je to učinio u subotnjem srazu sa Puljanima čime je svojoj ekipi donio tri boda.

Hajduk vrlo teško može postati prvak. 

Zdravko Mamić neće dozvoliti da još jednu godinu ne bude prvi, a povrh toga Splićani nemaju takav igrački kadar da se mogu ravnopravno s Dinamo boriti za titulu prvaka.

Sve pobjede koje su ostvarili od kako je Kopić preuzeo momčad, ostvarene su uz puno muke, na mišiće i uz dozu sreće.

Istina, sreća prati hrabre!

Nažalost, nikada slabiji Dinamo sada ima šest bodova više od bijelih, Rijeka je daleko od ekipe koja je osvojila dvostruku krunu prošle sezone, Osijek nije ozbiljan konkurent za prvaka.

Splićanima je Kup jedina prilika za osvajanjem trofeja, a Lokomotiva je ohrabrena prvom pobjedom protiv Dinama u HNL-u.

 Hajduka čeka teška zadaća u Kranjčevićevoj, možda se protiv Lokomotive još jednom ukaže Karlo Letica.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.