Jurica Jerković preminuo u 70. godini, u nezaborav otišla još jedna Hajdukova legenda

Ponedjeljak, 03. lipnja 2019. 20:35 Napisao/la  SC
Jurica Jerković preminuo u 70. godini, u nezaborav otišla još jedna Hajdukova legenda

 

Jurica Jerković preminuo je u 70. godini života.

Jerković je sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio jedna od ključnih karika Hajduka pod vodstvom Tomislava Ivića te je osvojio tri naslova jugoslavenskog prvaka i pet titula pobjednika jugoslavenskog kupa.

S kapetanskom vrpcom oko ruke bio je jedan od ljubimaca poljudske publike, a zajedno sa Šurjakom i Žungulom predstavljao je neprestanu opasnost po suparničke obrane.

Za Bile je nastupio u više od 500 utakmica te se nalazi među deset najboljih klupskih strijelaca svih vremena.

Redove Hajduka napustio je 1978. godine kako bi zaigrao za švicarski Zürich, s kojim je također osvojio naslov prvaka te tamošnji liga-kup, a karijeru je završio u Luganu. U Švicarskoj je tri puta proglašavan za najboljeg stranca, na Poljud se krajem osamdesetih godina vratio kao sportski direktor.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 43 puta i postigao šest pogodaka, uključujući i onaj na Peleovom oproštaju na Maracani.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.