Joan Carrillo pod snažnim pritiskom, od trenera Hajduka očekuje se titulu prvaka

Petak, 08. rujna 2017. 09:29 Napisao/la  Ivan Jelić

Za Carrilla možebitni bodovni zaostatak za Dinamom ili Rijekom značio bi  oproštaj od trenerske klupe

Joan Carrillo
Joan Carrillo


Nakon povratka u realnost Hajduk u subotu u prvenstvenom ogledu gostuje u Gradskom vrtu gdje ih čeka sraz sa Osijekom, koji u ovom trenutku ima četiri boda manje od bijelih sa Poljuda.

 Splićani su ostali bez ponajboljeg igrača, mladog reprezentativca Nikole Vlašića, koji je za 10 milijuna eura obeštećenja postao novi član Evertona.
 
 Potpisao je Niksi ugovor na 5 godina sa momčadi sa Goodison Parka uz zagarantiranu godišnju zaradu od cca milijun eura.

 Splićani su doveli bivšeg portugalskog reprezentativca Huga Almeyidu, koji se nije baš naigrao u redovima grčkog AEK-a.
 
 Portugalac (33) je na zalasku karijere, koliko prije svega može u fizičkom smislu vrlo će brzo pokazati  vrijeme. Njegove igračke kvalitete nisu upitne, bitna je moć.
 
 Prije dvije godine na Poljud je "sletio" Artem Mileyski, nekadašnje ukrajinsko nogometno čudo stiglo je u "raspadnutom" fizičkom stanju.  Jedino je bio "uspješan" u noćnom životu, zatvaranju splitskih kafića.

 Navijači su ga od milja zvali "Mile viski", na terenu je jedva  stajao na nogama.
 
 Hugo također voli noćni život što je  sam priznao na predstavljanju novinarima. Odgovor na pitanje hoće li biti na zelenom travnjaku bolji od "Mile" navijači neće dugo trebati čekati.
 
 Osječani su bili ugodno iznenađenje na europskim travnjacima, zapeli su   play-offu, ispali su od Austrije Beč koja nema bolja momčad.

 Hajduk je u posljednjih devet godina samo  jednom slavio u Gradskom vrtu i to u sezoni 2014/15, kada su pobijedili minimalnim rezultatom 1:0. Strijelac je bio  Andrija Balić.
 
 U tih proteklih devet godina Splićani su u Gradskom vrtu 6 puta travnjak napuštali pognutih glava, 5 puta su remizirali i jednom slavili.
 
Odlazak Vlašića  veliki je hendikep za trenera Joana Carrilla od kojega se ne očekuje, nego traži da osvoji titulu prvaka nakon ispadanja u Europskoj ligi. Nimalo laka zadaća.

Uostalom, u ugovoru koji je potpisao sa Hajdukom pri kraju minule sezone stoji da treba izboriti plasman u Europsku ligu i osvojiti titulu prvaka.

Prvi zadatak nije ispunio, drugi je itekako  zahtjevan.

Za Carrilla je svaka utakmica biti ili ne biti. Možebitni bodovni zaostatak za Dinamom ili Rijekom značio bi mu oproštaj od trenerske klupe.

Nakon utakmice u Osijeku, Hajduk  čak pet prvenstvenih utakmica za redom igra kod kuće.

 Redom na poljudski travnjak stižu Rijeka, Lokomotiva, Inter Zaprešić, Dinamo, Cibalia...
 
 Nakon serije domaćih utakmica Carillo bi trebao potvrditi najavu da Hajduk ove sezone može osvojiti titulu prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.