Jasmin Huljaj očekivano podnio ostavku, novi Nadzorni odbor traži novog predsjednika

Utorak, 19. veljače 2019. 08:59 Napisao/la  Ivan Jelić

Kao glavni kandidat za predsjednika spominje se Zoran Mamić, sin vlasnika trgovačkog lanca Tommy. Osim njega spekulira se imenom Borisa Lalovca, ministra financija u vladi Zorana Milanovića

Jasmin Huljaj i Benjamin Perasović
Jasmin Huljaj i Benjamin Perasović Foto: www.hnkhajduk

 

Odlazak s mjesta predsjednika Hajduka Jasmina Huljaja, koji se sporazumno dogovorio sa članovima Nadzornog odbora (NO) o svom odlasku, odjeknuo je među navijače poput bombe.

Huljajev odlazak iznenadio je one koji nisu baš dobro upućeni u stanju u klubu.

Naime, kada se znalo tko će biti izabran u NO kluba, počela je neslužbena priča da će se članovi toga tijela na čijem je čelu sociolog Benjamin Perasović, zahvaliti na daljnoj suradnji Huljaju i sportskom direktoru Saši Bjelanović.

Sada već bivši predsjednik bio je svjestan te spoznaje.

Na mjesto predsjednika kluba izabran je 4. srpnja 2018. godine, odlučio je otići nakon 7 mjeseci i 15 dana sa mjesta prvog čovjeka kluba.

Osim transfera Ante Palaverse, Huljaj nije ništa posebno učinio, a i u spomenutom transferu njegova uloga je bila minorna.

U nekoliko navrata pokazao je da nije osoba koja može voditi Hajduk, bolje da je otišao.

Tko će biti novi predsjednik?

Prvi čovjek NO-a Benjamin Perasović na presici je najavio da že u utorak biti raspisan natječaj za izbor novog predsjednika.

Mišljenja smo da se predsjednika ne treba birati natječajem, NO bi trebao imenovati osobu u koju će imati povjerenja.

Kao glavni kandidat za predsjednika spominje se Zoran Mamić, sin vlasnika trgovačkog lanca Tommy, koji je glavni sponzor bijelih.

Spominjao se Mamić kao nasljednik Ivana Kosa.

Osim njega spekulira se imenom Borisa Lalovca, ministra financija u vladi Zorana Milanovića, koji je rođen u Splitu i osvjedočeni je navijač Hajduka.

Isto tako u opticaju je ime Igora Garače, ekonomiste iz Zagreba, njegov otac Željan je dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Perasović i društvo što brže trebaju izabrati nasljednika Jasmina Huljaja.

Čini se da se neće samo birati novi predsjednik, postoje neslužbene indicije da bi i sportski direktor Saša Bjelanović mogao otići.

Njemu ugovor sa klubom istječe na kraju prvenstvene sezone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.