Jasmin Huljaj nakon prodaje Anta Palaverse tvrdi da Hajduku nije imperativ plasman u Europsku ligu

Subota, 02. veljače 2019. 10:20 Napisao/la  Ivan Jelić

Predsjednik kao da je zaboravio da je Hajduku minulih godina igranje u Europi život značio, Huljaju je lakše uzeti novi kredit

Jasmin Huljaj
Jasmin Huljaj

 

Jasmin Huljaj nije bio prvi "pick" kada je bivši Nadzorni odbora Hajduka nakon smjene Ivana Kosa tražio njegovog nasljednika.

Nakon što nisu bili zadovoljni kandidatima koji su predočili svoje životopise, članovi Nadzornog odbora obratili su se agenciji koja se bavi traženjem kandidata, izbor je pao na Jasmina Huljaja.

Novi predsjednik Hajduka više od dvadesetak godina živio je u Rijeci, gdje mu i dalje živi dio obitelji.

Zbog obiteljskih obveza izostao je s nekoliko utakmica u prviom dijelu sezone, najviše kritike na njegov račun upućeno je nakon što nije bio na komemoraciji Stanku Špaci Poklepoviću.

Tijekom dosadašnjeg rada u nekoliko navrata pokazao je se ne snalazi na svom poslu, posebice kada je nije pravovremeno smijenio trenera Željka Kopića, koji je zajedno sa sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem stavio svoju mandat na raspolaganje nakon poraza Hajduka na Poljudu od Gorice.

Odbio je njihove ostavke, iskazao im puno povjerenje.

Kopića je na kraju smijenila udruga Naš Hajduk zato jer se družio s Igorom Štimcem.

Prije nekoliko dana Huljaj je u razgovoru sa splitskih novinarima na upit "je li Europska liga imperativ?" odgovorio sljedeće:

- Nema ove godine imperativa. Možemo budžet zatvoriti sa i bez Europe. Dajemo maksimalnu podršku treneru da razvija igrače i igru. Razmišljamo o alternativnim trješenjima pa i o Trofeju Marjan, ali terminski ga je teško uklopiti. Naravno, sve to dolazi u obzir ako se ne plasiramo u Europu. Mi vjerujemo da ćemo igrati kvalifikacije Europske lige, a prvo pretkolo je već 10. srpnja, kazao je Huljaj.

Huljaj je naglasio da je Hajduk od prodaje Palaverse u Manchester City osigurao financijska sredstva za cca 80 posto godišnjeg budžeta.

Predsjednik kao da je zaboravio da je Hajduku minulih godina igranje u Europi život značio!

Prije dvije sezone zahvaljujući utakmici play-offa Europske lige protiv Evertona Hajduka je istom klubu prodao Nikolu Vlašića za cca 8,7 milijuna eura, što je najveći transfer klupskoj povijesti.

Uz to poljudski stadion u pravilu je rasprodan kada se igraju europske utakmice, a tu treba dodati zaradu od sponzora i televizijskih prava.

Najvažnije je da se igrači u europskom izlogu!

Novac od Palaversina transfera brzo će se potrošiti, Hajduku je nastup u Europskoj ligi imperativ da bi bio financijski održiv.

Jasmin Huljaj kaže da nije!

Njemu je lakše uzeti još jedan kredit!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.