Siniša Oreščanin u 14 utakmica niti jednom na teren nije poslao istu jedanaestoricu

Četvrtak, 18. travnja 2019. 11:12 Napisao/la  Ivan Jelić

Koju će momčad Oreščanin poslati na travnjak na Veliku subotu u Jadranskom derbiju protiv Rijeke na Poljudu, možemo tek nagađati.

Siniša Oreščanin
Siniša Oreščanin Foto: Lario Tus

 

Od kako je preuzeo momčad Hajduka nako smjene Zorana Vulića, trener Hajduka Siniša Oreščanin nije na travnjak u 14 utakmica niti jednom poslao istu jedanaestoricu.

Uvijek je nešto "kemijao" dok je tražio najbolju početnu momčad, znao je ponekad iz "naftalina" izvući igrače poput Sahitija protiv Dinama, Delića u dvoboju s Osijekom.

Isto tako u srazu s Lokomotivom iza dva napadača postavio je Hamzu umjesto kažnjenog Caktaša.

Koju će momčad Oreščanin poslati na travnjak na Veliku subotu u Jadranskom derbiju protiv Rijeke na Poljudu, možemo tek nagađati.

Jedno je sigurno, ako bude od prve minute priliku dobio Palavresa, igrač Manchester Citya na posudbi u Hajduku na travnjaku će provesti oko šezdesetak minuta.

Od kako je postao član kluba u kojemu radi Pep Guardiol, niti jednu utakmicu za Hajduk nije odigrao do kraja.

Inače, ako Palaversa na terenu provede najmanje 45 minuta, Hajduk dobivanju bonus od 40.000 eura.

Za ogled sa Riječanima Oreščanin će na raspolaganju imati Caktaša i Ismajlija, koji su odradili kazne crvenog, odnosnog žutoga kartona.

Najiskusniji i najbolje plaćeni Hajdukovac, Mijo Caktaš, zauzet će svoje mjesto na poziciji iza dva napadača, dok će se Ismajli vratiti u zadnji red na poziciju desnog stopera.

Tko će na klupu za pričuve, Ukrajinac Svatkog ili Španjolac Lopez? Čini se da je bliži ispadanju iz početne jedanaestorice Lopez, koji ničim nije potvrdio da je igrač za Hajduk iako godišnje ima zagarantiranih 240.000 eura plaće.

Povratkom Caktaša, Hamza bi se trebao vratiti u srednji red tako će Palavresa ili Jurić, koji su zajedno igrali protiv Lokomotive, sjesti na klupu za pričuve.

Ulaskom Tahiraja i Jradija u srazu sa "lokosima" živnula je igra bijelih, tako da nas ne bi iznenadilo da netko od ove dvojice krene od prve minute u Jadranskom derbiju.

Bez obzira što Oreščanin ne može računati na već duže vremena ozlijeđene Juranovića i Vučura, ima dovoljno velik rooster za ogled sa Rijekom.

Treba sačekati Veliku subotu i vidjeti hoće li Oreščanin nečim iznenadio Biščana.

Riječani stižu puni optimizma nakon što su u prošlom kolu na Rujevici "demolirali" Inter pobjedivši 7:0.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.