HAJDUK - RIJEKA Carrillo razmišlja kako se suprotstaviti moćnoj riječkoj središnjici

Petak, 15. rujna 2017. 12:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Svjestan je španjolski strateg da mu je vezna linija od početka sezone rak-rana momčadi, Radošević nije opravdao očekivanja

Josip Mišić i Hamza
Josip Mišić i Hamza


U nedjelju se na Poljudu igra Jadranski derbi, dvoboj Hajduka i Rijeke.

Splićani su posljednji puta u međusobnim utakmicama slavili prije pet i gol godina, 21. ožujka 2012. godine na Kantridi, rezultatom 3:0.

Posljednju pobjedu na svom stadionu na poljudskoj ljepotici Hajdukovci ubilježili u sezoni  2011/12. godine,  7. kolovoza 2008. godine, kada su slavili rezultatom 2:1. Strijelci su bili Vukušić i Andrić za Hajduk,  Švrljuga za Rijeku.

Za Hajduk su igrala braća Ahmad i Aans Sharini koji su na ljeto iste godine napustili bijele,  Ahmad postao novi član Istre, dok je Anas potpisao za Al-Ittihad.

U ovom trenutku momčad sa Rujevice ima dva boda više od splitske momčadi, na derbi dolaze nakon visoke i uvjerljive pobjede na svom travnjaku u srazu sa Cibalijom, slavili su 7:0. U četvrtak je Rijeka poražena (1:2) od AEK-a, što je sigurno poremetilo pozitivnu atmofseru na Rujevici.

 Sa druge strane Hajdukovci su u derbiju prošlog kola izgubili u Gradskom vrtu od Osijeka 1:2, drugi gol primili su u 93. minuti.
 
 Sraz s Osječanima otkrio je slabosti igre momčadi Joana Carrillo.
 
 Posebice su slabo odigrali igrači u veznom redu, Radošević i Savvas, mrvicu bolje odigrao je Hamza.
 
 Svjestan je španjolski strateg da mu je vezna linija od početka sezone, osim uzvratnog ogleda sa Evertonom, rak-rana momčadi.
 
 Njegov kolega na suprotnoj strani Matjaž Kek svoju igru gradi upravo na jakoj  sredini, veznim igračima Bradariću, Mišiću kojima pomažu Kvržić, Vešović, Maleš....

 Kako se  Hajduk bez jake veze može suprostaviti moćnoj veznoj liniji Rijeke, vidjet će se u nedjelju poslijepodne.
 
 Carrillo razmišlja o preslagivanju veznog reda, vraćanju Savvasa na poziciji centralnog veznog, stavljanjem Kožulja desno, Tudora lijevo od njega.

 Igrač koji je u dosadašnjem tijeku sezone najveće razočarenje je Josip Radošević, koji je trebao biti jedan od ključnih igrača momčadi, igrač koji će razbijati napade suparnika.

 Osim zgoditka koji je zabio Evertonu, ništa drugo nije pokazao. Radošević nije opravdao svoj povratak u bijeli dres, uz napomenu da je u ovom trenutku najskuplji Hajdukov igrač. Navodno godišnje ima zagarantiranih cca 350.000 eura.
 
Hajduka prezentacija u dvoboju sa Osijekom ne ulijeva povjerenje da domaćini mogu pobijediti Rijeku.

Možda se to može dogoditi uz uvjet da Hajdukov (bez)vezni red  pokaže da može igrati bolje nego što je to prezentirao do sada.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.