DAMIR BURIĆ PRIZEMLJEN

Hajduk igra protiv Dinama i Rijeke

Utorak, 27. kolovoza 2019. 19:37 Napisao/la  Toni Bilić

Poraz u Osijeku narušio atmosferu

Damir Burić
Damir Burić

 

U subotu se na Poljudu igra najveći hrvatski derbi, Hajduk je domaćin aktualnom prvaku Dinamu.

U prošlom kolu bijeli su u osječkom Gradskom vrtu izgubili od Osijeka u utakmici u kojoj su još jednom igrom razočarali svoje navijače.

Bili su Splićani po drugi puta u prilici da se "popnu" na prvo mjesto nakon gotovo četiri godine posta, nisu iskoristili mogućnost nakon što je Dinamo odgodio dvoboj s Rijekom.

Prvi puta su priliku "prokockali" prije tri kola kada su izgubili u Koprivnici od Slaven Belupa.

Više od samog poraza navijače i sve ljubitelje "bilih" boli, točnije razočarala je prezentacija Burićeve momčadi koja nije imala ni glavu ni rep.

Osim prilike Jaira na početku susreta, kada je Hajdukov Brazilac pogodio stativu, ništa više opasno nisu učiniti Hajdukovci.

Poraz je još bolniji, jer su izgubili od protivnika koji nije odigrao ništa posebno.

Nakon početne tri uzastopne pobjede, protiv Istre 1961, Lokomotive i Varteksa, i euforije koja se uvukla među navijače, ali i u svlačionici bijelih, ogledi sa Belupom i Osijekom vratili su Burića i njegove igrače u stvarnost.

Hajduk nema momčad za neke malo veće domete, a kamo li za borbu za titulu prvaka, koju su na Poljudu svi odreda najavljivali nakon tri uzastopne pobjede na startu prvenstva.

Po starom dobrom običaju navijači samo što nisu trenera Damira Burića proglasili "svecem" spasiteljem i preporoditeljem Hajduka.

Porazi od Belupa i Osijeka unijeli su nervozu, zvone zvona za uzbunu na Poljudu.

Sraz sa Dinamom prvi je kvalifikacijski ogled za Hajdukova trenera koji je vrlo brzo izgubio povjerenje navijača.

Nakon reprezentativne pauze na Rujevici se igra Jadranskki derbi, Rijeka je domaćin Hajduku.

Dvije naredne utakmice Burićevu sudbinu.

Možda u prilog, ali samo na papiru, treneru bijelih ide činjenica da je Hajduk posljednji puta pobijedio Dinamo na svom stadioni 20. ožujka 2016. godine golom Frana Tudora, momčad je vodio Damir Burić.

Koliko do subote može Burić podignuti samopouzdanje kod igrača i na bilo koji način popraviti igru momčadi, ostaje da se vidi.

Možebitna dva uzastopna poraza od Dinama i Rijeke najvjerojatnije bi bili kobni za aktualnog trenera Damira Burića.

Ćelnici kluba ne bi u tom slučaju trebali trošiti vrijeme oko izbora novog trenera.

Hajdukova legenda Boro Primorac, koji je prije nekoliko dana izabran sa novog šefa omladinske škole, bio bi najbolje rješenje.

Uostalom, nakon završetka igračke karijere bio je trener francuskih klubova Cannesa i Valeciennesa, te je više od dvadesetak godina bio najbliži suradnik Arsenea Wengera u Arsenalu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.