TRENER HAJDUKA Željko Kopić: Nikada nisam imao ovakav kadar igrača

Ponedjeljak, 13. studenog 2017. 10:52 Napisao/la  Ivan Jelić

Kontakt  između Hajduka i mene postoji  duži niz godina, ali nisu se poklopile stvari da bi se suradnja ostvarila ranije, kaže Kopić

Željko Kopić
Željko Kopić Foto: www.hajduk.hr


Željko Kopić predstavljen na Poljudu kao novi trener Hajduka.

- Osjećam veliko poštovanje i odgovornost i dat ću sve kako bi prenio sebe na ekipu i kako bi momčad izgledala onako kako žele oni koji vole Hajduk i svim srcem su uz Hajduka.  Kontakt i poveznica između Hajduka i mene postoji  duži niz godina, ali nisu se poklopile stvari da bi se suradnja ostvarila ranije. Nikad nisam bio tip koji se bavi obećanjima, vjerujem u rad i igrače koje treniram. Sve  ću učiniti da iz Hajduka izvučem najbolje, a za što će to biti dovoljno, pokazat će vrijeme.

Kopić ne smatra da će ga opteretiti hipoteka Dinamovca:

- Željka Kopića nikad nitko nije gurao u Hajduk, on je ovdje pozvan i bio sam svjestan da ima nekoliko kandidata koji su ispred njega, ali to mi nije predstavljalo problem jer sam svjestan što Hajduk znači. Prvi put smo se susreli nakon sezone u kojoj sam Slavenom ušao u finale Kupa. Ja sam bio četirii godine u kadetima i juniorima Dinama i tamo sam stekao status mladog reprezentativca, na što sam ponosan. Došao sam u dom Hajduka i Torcide, te sam od ovog trenutka najveći navijač i vojnik ovoga kluba i to je jedino što me u ovom trenutku zanima. A ponosan sam na grad gdje sam rođen i gdje sam igrao, a nadam se da ću biti ponosan i na period u Hajduku. Hajduk sam do sada gledao kao svoga protivnika kojega želim pobijediti, a sad je to momčad za koju odgovaram. Mene sad zanima na koji način će se momčad adaptirati na moje zahtjeve i koliko brzo ćemo napraviti koheziju grupe. Hajduk ima dobar igrački kadar i siguran sam da ćemo se uspjeti vratiti na trag kvalitetnih igara i rezultata. Nisam radio u klubovima veličine Hajduka, nikada nisam ni kvalitetom, ni kvantitetom imao kadar kakav Hajduk ima, rekao je Kopić.

Kopić je rekao da će mu pomoćnici biti Zlatko Bašić, njegov dugogodišnji suradnik i Toni Golem, rođeni Splićanin koji je igrao u mlađim kategorijama Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.